Starši, ste vedeli, da imate omogočenih 15 minut brezplačnega parkiranja?

Pri Osnovni šoli Olge Meglič, šoli, ki je sicer locirana v samem ptujskem mestnem jedru, že leta predstavlja veliko težavo parkiranje vozil staršev, ko odlagajo svoje otroke. 

Tako starši večinoma otroke odlagajo kar na cesti na Prešernovi ulici, kjer je v jutranjih urah gneča avtomobilov z mahajočimi starši. 

Kaj pa otroci, ki jih morajo v šolo spremljati starši? 

Milan Klemenc, sicer del svetniške skupine DeSUS, je nedavno podal pobudo, da Mestna občina Ptuj poda usmeritve ptujskim redarjem glede dopuščanja brezplačnega parkiranja v modri coni.

Ptujska občina je potrdila, da od pričetka novega šolskega leta, na območju modre cone v Dravski ulici, že omogoča 15 minut brezplačnega parkiranja za potrebe staršev. 

Tako lahko starši brezplačno parkirajo v modri coni na Dravski ulici vsak dan med 8.00 in 8.30 ter med 12.30 in 13.30. 

Starši, poljubite in odpeljite

S strani Klemenca pa je bila podana tudi pobuda, naj občina pristopi k pripravi in ureditvi kratkotrajnega ustavljanja pred Osnovno šolo Olge Meglič.

Občinska uprava je potrdila, da bodo pripravili projekt ureditve. Po končanju gradbenih del na omenjeni šoli bodo izvedli označitev cone 'poljubi in odpelji', kjer bodo starši lahko varno ustavili in iz avtomobila izpustili svoje otroke. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice