Slika je simbolična (foto: Žan Osim).
Na Ptuju bo julija piknik v slogu starih Rimljanov in druženje ob izbranih rimskih dobrotah.

»Hrana v antičnem času ni bila razumljena le kot nujna dobrina za preživetje, ampak je skupaj z vinom predstavljala pomemben element družabnega in duhovnega življenja,« pravijo organizatorji poletnega rimskega piknika, ki bo v soboto, 8. julija, v Rimskem kampu Poetovio.

V prijetnem rimskem ambientu bo obiskovalce ob 12.00 pričakala bogato obložena rimska miza, nato bodo obiskovalce tekom dneva razvajali še s peko rib, žarom, rimskim kruhom in sladicami.

Obiskovalci bodo lahko uživali v hrani, sproščenem klepetu in rimskem programu kar v naravi na odeji. Za pristno rimsko počutje si bodo lahko nadeli tudi togo.

Mali nadobudneži pa bodo spoznavali skrivnosti starega Rima na animacijah za otroke, z ogledom risanke in poslušanju zgodbice iz knjige Mi Rimljani.

Kakšna je cena? 

Karta za odraslo osebo v predprodaji znaša 30 evrov, otroška deset evrov. V ponudbi je tudi družinska karta, ki vključuje dva odrasla in otroke in za katero je treba odšteti 76 evrov. 

Nakup kart je možen v nakup kart v TIC Ptuj. Število mest je omejeno.

Dogodek poteka v sodelovanju Društvom Poetovio LXIX – Društvo za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj in Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta.

Komentarji (1)

BINGELJ (ni preverjeno)

Ma stalno je neko sraje, samo da so prometni zastoji...

Starejše novice