Slika je simbolična (foto: Žan Osim).
Na Ptuju bo julija piknik v slogu starih Rimljanov in druženje ob izbranih rimskih dobrotah.

»Hrana v antičnem času ni bila razumljena le kot nujna dobrina za preživetje, ampak je skupaj z vinom predstavljala pomemben element družabnega in duhovnega življenja,« pravijo organizatorji poletnega rimskega piknika, ki bo v soboto, 8. julija, v Rimskem kampu Poetovio.

V prijetnem rimskem ambientu bo obiskovalce ob 12.00 pričakala bogato obložena rimska miza, nato bodo obiskovalce tekom dneva razvajali še s peko rib, žarom, rimskim kruhom in sladicami.

Obiskovalci bodo lahko uživali v hrani, sproščenem klepetu in rimskem programu kar v naravi na odeji. Za pristno rimsko počutje si bodo lahko nadeli tudi togo.

Mali nadobudneži pa bodo spoznavali skrivnosti starega Rima na animacijah za otroke, z ogledom risanke in poslušanju zgodbice iz knjige Mi Rimljani.

Kakšna je cena? 

Karta za odraslo osebo v predprodaji znaša 30 evrov, otroška deset evrov. V ponudbi je tudi družinska karta, ki vključuje dva odrasla in otroke in za katero je treba odšteti 76 evrov. 

Nakup kart je možen v nakup kart v TIC Ptuj. Število mest je omejeno.

Dogodek poteka v sodelovanju Društvom Poetovio LXIX – Društvo za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj in Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
BINGELJ (ni preverjeno)

Ma stalno je neko sraje, samo da so prometni zastoji...

Starejše novice