Slika je simbolična.
Vsako leto občine organizirajo čistilne akcije in poskrbijo, da voljni občani pospravijo odpadke, ki so se v naravi nabrali skozi leto.

Tudi letos bo Mestna občina Ptuj organizirala čistilno akcijo, ki bo potekala sredi aprila. V soboto, 15. aprila, bomo občani in občanke počistili Ptuj. Akcija se bo pričela ob 9.00. 

Bi si tudi vi želeli akciji pristopiti kot prostovoljec? Tako boste pomagali mesto ohranjati čisto, odstranili boste komunalne odpadke, ki ležijo ob cestah, ulicah in sprehajalnih potek. 

Sodelujoči boste s strani koordinatorja dobili vrečke in rokavice, na čistilno akcijo pa pridite primerno oblečeni in obuti. 

Kam pa bodo romali zbrani odpadki? Zanje bodo tudi letos poskrbele Javne službe Ptuj. 

Za vse pridne prostovoljce pa po poskrbljeno tudi z malico. Pridne roke, ki bodo očistile mesto, bodo po zaključku akcije, med 12.00 in 13.00, dobile toplo malico in pijačo. 

To so zbirna mesta v vaši četrtni skupnosti 

Čistilna akcija se bo izvajala po četrtnih skupnostih. 

Za četrtno skupnost Center je odgovoren Nejc Bedrač na številki 031 413 886. Prevzemno mesto za zbrane odpadke bo v Domu krajanov Jožeta Potrča. 

Za četrtno skupnost Ljudski vrt je zadolžena Štefanija Gajšek na številki 040 804 951. Prevzemno mesto bo Dom krajanov Ljudski vrt.  

Odgovorna za četrtno skupnost Breg - Turnišče sta zadolžena Darko Kos na številki 051 682 052 in Boris Vegan na številki 041 637 535. Prevzemni mesti bosta Dom krajanov Ivan Spolenak in Dom krajanov Turnišče. 

Odgovorna za četrtno skupnost Jezero je Viktorija Bezjak na številki 041 366 489. Prevzemno mesto bo Dom krajanov Budina - Brstje. 

Odgovorni za četrtno skupnost Spuhlja je Branko Strelec na številki 041 688 262. Prevzemno mesto bo Večnamenska dvorana Spuhlja. 

Odgovorna za četrtno skupnost Panorama je Sonja Purgaj na številki 040 294 649. Zbirni mesti sta Dom krajanov Olge Meglič in Dom krajanov Bratje Reš. 

Odgovorni za četrtno skupnost Grajena je Luka Žižek na številki 031 659 267, zbirno mesto pa bo v Kulturnem domu Grajena. 

Odgovorna oseba za četrtno skupnost Rogoznica je Janko Čeh na številki 051 654 501, je pa odgovoren za vseh pet zbirnih mest, ki so nogometno igrišče Rogoznica, nogometno igrišče Podvinci, Gasilski dom Pacinje, Gasilski dom Spodnji Velovlek, Gasilski dom Kicar. 

Natančne informacije o čistilni akciji so na tej obarvani povezavi.

V primeru slabega vremena bo čistilna akcija izvedena 22. aprila 2023. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Sergej (nepreverjen)

Raje si naredim piknik
Kot pa čistim za svinjami
Pravi zakon sprejet in ga dosledno izvajat

Starejše novice