Tudi letos je županja Ptuja Nuška Gajšek sprejela zlate maturante.

Maturantsko obdobje predstavlja eno najpomembnejših stopenj v življenju mladih, kjer se zaključuje dolgoletno šolanje in odpirajo vrata v svet novih priložnosti in izzivov. In čeprav je pot do mature zahtevna in polna napora, se na koncu pridružijo častnemu klubu tistih, ki so uspešno zaključili to pomembno poglavje svojega izobraževanja. 

Zlati maturanti so tisti, ki so s svojim trudom, predanostjo in odličnostjo v svojih šolskih dosežkih izstopali iz množice.

S svojo izjemno vztrajnostjo so se izkazali v najpomembnejšem preizkusu mladostniškega življenja - maturi. To je trenutek, ko se ob podelitvi zlate mature njihov trud in znanje kronata z najvišjim priznanjem, ki ga lahko prejmejo na tem področju.

Letos 15 zlatih maturantov na Ptuju 

Ptujska občina se lahko letos pohvali s petnajstimi zlatimi maturanti. Zlati maturanti Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Šolskega centra Ptuj so Kaja Belšak, Daša Brumen, Živa Brumen, Pia Narat, Nina Repič, Tosja Pišek in Julija Potrč.

Zlati maturanti Elektro in računalniške šola Šolskega centra Ptuj so Luka Jelen, Luka Korez, Matic Majerič in Filip Potočnik.

Zlati maturanti Gimnazije Ptuj so Zala Cebek, Brina Kolarič, Metka Šimunkovič in Eva Žlahtič.

Županja Ptuja Nuška Gajšek jim je na nadaljnji življenjski poti zaželela vse najboljše. Uspehe in da jih spremlja sreča - to so želje županje za letošnje maturante. 

V imenu maturantov spregovorila Eva Žlahtič 

V imenu ravnateljev je maturante nagovoril Rajko Fajt, ravnatelj Elektro in računalniške šole. Spomnil se je na vse izzive, s katerimi so se maturanti srečevali, obenem pa jih je opomnil, da vstopajo v enega najlepših delov svojega življenja. 

Eva Žlahtič je v svojem nagovoru poudarila, da z vnemo gledajo naprej. 

»Dosegli smo uspeh vreden pohvale. Čestitke. Zdaj pa ne počivajmo na svojih lovorikah, čeprav so te zlate, ampak pojdimo v svet in osvojimo nove,« je dejala. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice