Pripravili smo pregled vikendov, ki so trenutno naprodaj na Ptuju in okolici. Vikende lahko kupite v Vidmu pri Ptuju, Velikem Vrhu, Gorišnici ter Ormožu. Tudi cena pa je za vikende zelo raznolika.

Marsikdo si želi pred vse hitrejšim ritmom življenja privoščiti odmor, se nekoliki umakniti in se odpočiti. Nakup vikenda je zagotovo lahko ena od rešitev.

Pripravili smo pregled ponudbe vikendov na Ptuju in v okolici. Preverite, kateri vikendi so ta hip na nepremičninskem trg  v Podravju.

Vikend v Vidmu pri Ptuju, 68.900 evrov

Vikend v velikosti 103 kvadratnih metrov z vinotočem se nahaja ob asfaltirani vaški cesti vrh griča v naselju Dravinjski Vrh, v Vidmu pri Ptuju. K manjšemu vikendu, ki zajema predprostor, kuhinjo s krušno pečjo, dnevno sobo z izhodom na balkon, kopalnico, se drži prizidek. 

V kletni etaži prizidka je vinotoč z barom, sanitarijami in zaprto teraso s panoramo Ptuja ter Ptujskega jezera. Pod teraso je urejena vinska klet, shramba za orodje ter večnamenski prostor. V pritličju nad vinotočem je večnamenski prostor ter stopnišče, ki povezuje vinotoč z vikendom.

Vikend je bil grajen leta 1990 ter kasneje dograjen leta 1998, vse je opečne gradnje. Vikend se ogreva s krušno pečjo, urejene pa so tudi napeljave za elektriko, vodo ter pretočno greznico. Ob objektih se razteza vinograd z okoli 700 trsi in sadovnjak.

Foto: Bolha

Vikend s pogledom na Ptuj in Ptujsko jezero

Starejša, butana hiška oziroma vikend v velikosti 68 kvadratnih metrov se nahaja vrh griča v naselju Dravinjski Vrh, s pogledom na Ptuj ter Ptujsko jezero.

Hiša v viničarskem stilu obsega predprostor, sobo, kuhinjo ter dodatno veliko sobo s prehodom v sobo, ki je bila izdelana iz gospodarskega prizidka. 

V hiši je elektrika, voda, pretočna greznica, telekomunikacije so speljane mimo hiše. Ogrevanje na peč na trdo gorivo. Ob hiši se nahaja gospodarsko poslopje, dve kleti, ki sta vkopani v hrib in vodnjak.

Zemljišče okoli hiše meri 972 kvadratnih metrov in je v celoti zazidljivo. Le nekaj metrov proč se nahaja kmetijsko zemljišče, ki obsega vinograd, njivo, pašnik in del gozda.

Foto: Bolha

Vikend v Velikem vrhu, 24.800 evrov

Samostojni vikend, ki obsega dva ločena objekta, se nahaja na lokaciji, kjer je čudovit pogled na sosednje griče. Starejši gospodarski objekt je predelan v bivalni del, kjer je kuhinja z jedilnico in večji prostor.

Leta 1995 je bila postavljena tudi brunarica s spodnjim zidanim delom, kjer je velika klet, zgoraj, v lesenem delu pa kuhinja in večja soba. 

Vikend ima urejen priključek na električno in vodovodno omrežje. Zraven vikenda se nahaja tudi sadovnjak in gozd v velikosti 2489 kvadratnih metrov.

Foto: Nepremicnine.net

Vikend v Gorišnici, 39.500 evrov

Na mirni in sončni lokaciji se v Gorišnici prodaja vikend v velikosti sto kvadratnih metrov, ki ima vinsko klet iz leta 1850, preostalo pa je bilo zgrajeno leta 1976 in obnovljeno leta 1995. Prav tako vikend zajema še kuhinjo, kopalnico, shrambo in večjo sobo. Zraven objekta je tudi manjši vinograd.

Foto: Bolha

Vikend na Vitanu pri Ormožu, 59.000 evrov

Bivalni vikend se prodaja tudi na Vitanu pri Ormožu, kjer območje sestavljata dva objekta in kmetijsko zemljišče. Do objektov vodi občinska javna pot, ki je vse leto normalno prevozna in vzdrževana. Od središča Ormoža je nepremičnina oddaljena slabih 15 minut.

Prvi objekt je bil zgrajen leta 1997 in še ni dokončan. Meri 92 kvadratnih metrov in ga sestavljata pritličje z garažo in nadstropje, ki je namenjeno bivanju. Drugi objekt predstavlja bivalni vikend, ki je v celoti opremljen in takoj vseljiv. Ima kopalnico, dnevno sobo, spalnico, kuhinjo, kurilnico in shrambo. Objekt ima centralno ogrevanje na olje.

Na zemljišču je bil včasih vinograd, ki pa so ga skrčili na minimum in zemljišče zasadili s sadnim drevjem in orehi. Del zemljišča pa predstavlja gozd.

Foto: Bolha

Vikend v Juršincih

Bivalni vikend se nahaja v delu naselja Bodkovci, v občini Juršinci. Bivalni vikend sedaj služi kot letna rezidenca za oddih. Pritličje obsega predprostor, kuhinjo z jedilnico, spalnico ter dnevno sobo v enem ter kopalnico.

Kletna etaža obsega velik prostor, ki služi letni kuhinji, ob njej je pralnica ter shramba. Urejeni so tudi priključki na elektriko, vodo ter pretočno greznico. K objektu se zraven drži garaža. Pred hišo je prijetna terasa, krita s trto, tako, da ponuja prijeten hlad v letnem času, zraven se nahaja še kotiček s kaminom ter zelenjavni vrt. 

Foto: Nepremicnine.net

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice