Na družbenem omrežju Facebook je včeraj zaokrožil posnetek Štajerske varde, ki se je v večjem številu odpravila na Policijsko postajo Slovenska Bistrica.

Minuli konec tedna so se člani slovenskih vard udeležili tabora na privatnem zemljišču v vasi Cigonca, nedaleč stran od Slovenske Bistrice. 

»Šlo je za povsem standarden tabor, ki ga je tokrat organizirala Štajerska varda. Bili so prisotni tudi pripadniki drugih deželnih vard, torej kranjske, primorske, koroške in prekmurske. Skratka tabor zedinjene Slovenske varde,« pojasnjuje Šiško. 

O taboru, ki je potekal tri dni, je bila po njegovih besedah obveščena tudi policija in težav vse do konca taboru naj ne bi bilo. Te naj bi nastopile po koncu tabora, ko naj bi lastnik zemljišča prejel klic, da se pri njem nahaja policija.

»Takoj po našem odhodu je na zemljišče prispelo policijsko vozilo z večjim številom policistov in tam so opravili informativni razgovor z dekletom, ki tam ne živi, niti ni tam doma. To je nedopustno. Ne more policija kar tako govoriti z nekom na posestvu nekoga, ki je lastnik, pa ga sploh ni zraven,« meni Šiško.

Reakcija na obisk policije

Šiško je dejal, da naj bi bilo dekle povsem prestrašeno in objokano, saj naj bi jo policisti ustrahovali. Odhod pripadnikov varde na policijsko postajo pa je bil po njegovih besedah reakcija na obisk policije.

»To je bil odziv na ravnanje policije, ki je bilo nesprejemljivo. Samo ravnanje policije je predstavljalo provokacijo in mi smo se odzvali na to, ampak nismo naredili ničesar protizakonitega. Želeli smo pojasnila,« vztraja Šiško.

Toda teh niso dobili. Na Policijski upravi Maribor so dogodek potrditil, ob tem pa dejali, da osebe, ki so prišle na policijsko postajo, do pojasnil niso bile upravičene.

»Policisti so v razgovoru ugotovili, da osebe niso opravičene do podatkov in informacij, ki so jih zahtevali. S tem so seznanili sogovornike in zaključili razgovor. So pa bili obiskovalci seznanjeni tudi s postopkom pritožbe na policijski postopek,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

Slednje, kot pravi Šiško, ne bodo podali, saj naj bi vložili kazensko ovadbo. »Vložili bomo uradno kazensko ovadbo in mislim, da je prav, da bo sprožen uradni postopek v zvezi s tem. Pričakujemo tudi uvedbo notranjega nadzora, tako za Policijsko upravo Maribor kot za Policijsko postajo Slovenska Bistrica,« je zaključil Šiško.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

krmača (nepreverjen)

Lepa delovna obleka in še slovenstvo poudarja !

Pa saj pa ja… (nepreverjen)

Pa saj pa ja... Bravo Šiško... Kaj se te grejo policaji.. Komu so kaj naredili danih oni zaslisujejo....

Potok (nepreverjen)

Postrojit vse varde v vrsto in kot v vojski prvi, drugi, prvi, drugi. Zaposlen, nezaposlen in pri ta zadnjem se konča. Pobrat socialne pomoči, če lahko hofinpo šumi, pol lahko puca in pobira smeti. Tako.

Starejše novice