Po tem, ko je hoška Magna v začetku septembra sporočila, da bo do konca leta ustavila tekoče trakove in da 160 njihovih delavcev odhaja na čakanje, pa so v teh dneh Magno znova zagnali. Kakšna pa pa je usoda proizvodnje v prihodnjem letu?

V začetku oktobra smo poročali, da je 160 delavcev hoške Magne prejelo obvestilo, da bodo na delo čakali do konca leta, do takrat pa bodo prejemali 80 odstotkov nadomestila plače. Za vožnjo na delo v graško tovarno pa se je takrat odločilo le malo delavcev.

Sedaj pa Večer poroča, da se bo v teh dneh okoli 160 delavcev znova vrnilo na delo, pod pogojem, da bo Jaguar tudi na lokaciji v Sloveniji nadaljeval s proizvodnjo karoserij za model E-Pace.

Tekoči trakovi bi naj v Magni tako tekli do konca leta, ko imajo delavci kolektivni dopust. Usoda proizvodnje pa po poročanju Večera še ni znana.

Pogajanja za sprejetje nove kolektivne pogodbe in plačnega sistema

Magna se naj bi neuradno pogajala z več naročniki za izdelavo avtomobilov, a še do tega trenutka niso sklenili nobenega dogovora.

Večer prav tako poroča, da medtem tečejo pogajanja za sprejetje nove kolektivne pogodbe in novega plačnega sistema.

Tako bi naj plačni sistem temeljil na relevantnih delovnih izkušnjah zaposlenih. Napredovali bodo lahko za šest plačnih razredov, na primer, če bi imeli osnovno plačo 1000 evrov, bi z vsakim napredovanjem pridobili 10 odstotkov oziroma po 100 evrov in imeli na koncu 1600 evrov plače.

Komentarji (1)

Haram ahlak in… (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=GP83xlxpHTM
youtube.com/watch?v=OINdMt_Az5I

Starejše novice