Foto: SMS LO Videm, Facebook
Štirje novi župani v Podravju so slavili že v prvem krogu. To so odzivi iz Vidma.

Prvi krog volitev je za nami. Za mnoge občine je to prvi in poslednji krog, saj so župane in županje že izbrali.

Nekaj podravskih občin je takih, da župani nastopijo mandat prvič, občani in občanke so torej izbrali novo ime.

Tako je tudi na Vidmu 

Na Vidmu so volivci in volivke izbirali med dvema kandidatoma. Branko Marinič, sicer del Slovenske demokratske stranke, ki je županski stolček grel do sedaj, se mora od njega posloviti, saj ga bo nasledil Brane Kolednik iz Stranke mladih - Zeleni Evrope. 

Na Vidmu pa je šlo na tesno, ob štetju glasov se je situacija spreminjala, a na koncu je za las pokazalo v prid Koledniku. Ta je dobil 51,35 odstotkov glasov, Branku Mariniču pa je pripadlo 48,65 odstotkov glasov. 

V praksi to pomeni, da je Kolednik prejel 1405 glasov, Marinič pa 1331 glasov. 

Volilna udeležba je bila na Vidmu višja, kot drugod po Sloveniji. Tam se je na volišča odpravilo 59,52 odstotkov občanov in občank. 

Brane Kolednik: »Zbrisati barve političnih strani in si nadeti barvo občine«

Brane Kolednik, novi župan Vidma, je za Ptujinfo dejal, da so v zmago verjeli že, ko so šli na volitve. Ob sestavi ekipe je izbiral ljudi, za katere je vedel, da so kompetentni, so imeli vizijo za občino in zato jih rezultat ni presenetil. Dodal je pa, da je zanj osebno to uspeh. 

A po volitvah se pravo delo komaj začne. Najprej se bo seznanil s stanjem v občini, celotno pregledal projekte v teku, se posvetoval s krajevnimi skupnostmi, delovnimi telesi, mestnim svetom. Pravi, da jih čaka veliko dela, tega gotovo ne bo zmanjkalo. 

»Tudi tistim, ki nas niso volili je izziv, da jih prepričamo. Zbrisati barve političnih strani in si nadeti barvo občine in s skupnimi močmi premakniti občinsko idejo naprej,« je  šepovedal Kolednik. 

Starejše novice