Današnji načrtovani protesti proti vladnim ukrepom so se zvrstili po skorajda celotni Sloveniji. Tudi na vzhodu Slovenije.

Napovedani protest so v stranki Resni.ca označili kar za »protest vseh protestov«. Poteka namreč v več slovenskih mestih hkrati, in sicer: na Trgu republike v Ljubljani, Slovenskem trgu v Kranju, Trgu svobode v Mariboru, Bevkovem trgu v Novi Gorici, Glavnem trgu v Novem mestu, Trgu zmage v Murski Soboti, Trgu celjskih knezov v Celju, Titovem trgu v Kopru in Postojni, Trgu svobode v Trbovljah, Mestnem trgu na Ptuju in Trgu zbora odposlancev v Kočevju.

Tudi ti protesti pa, kot tudi vsi prejšnji, niso bili prijavljeni na policijskih postajah ali kulturnih prireditvah, kot to veleva zakon. 

Za udeležence shodov to pomeni, da organizator ni poskrbel za varnostne ukrepe, kot je na primer rediteljska služba, ni si priskrbel dovoljenja za zapore cest ali seznanil javnosti s programom.

Za red skrbijo policisti

Iz policije pa so že sporočili, da s protesti so seznanjeni, a da bodo policisti kljub temu prisotni. Zapisali so, da so se ustrezno pripravili in organizirali, saj so z delom začeli operativni štabi, ki skrbijo za načrtovanje, organiziranje, usklajevanje, usmerjanje in vodenje dela policistov v takih izrednih situacijah. 

Policisti tako tudi na današnjih vseslovenskih shodih varujejo varnost in premoženja ljudi, pa tudi varen potek cestnega prometa. 

Obenem policisti opozarjajo, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov, kot so pirotehnična sredstva, palice, orodje. Odsvetujejo pa tudi, da na shode prihajajo starši z otroki. 

Starejše novice