Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je tik pred razpravo o njeni razrešitvi sama odstopila s položaja in napovedala izstop iz stranke DeSUS.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je na današnji seji Državnega zbora tik pred razpravo poslancev in glasovanjem o razrešitvi odstopila sama. Prav tako je napovedala, da bo še danes izstopila iz stranke.

Kot je dejala, kot ministrica nepreklicno odstopa, ker ne želi, da ji z glasovanjem sodi politika, ki ne sprejema posameznikov, ki delajo v korist ljudi.

Razrešitev je na pobudo DeSUS predlagal premier Janez Janša. Navedel je še, da se Pivčevi zahvaljuje za delo v vladi v zelo zahtevnih razmerah in za uspešno vodenje resorja.

Spomnimo, da se je Pivčeva sredi poletja znašla pod očitki javnosti zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli.

Pivčeva je sicer v objavi na Facebooku pred dnevi ocenila, da gre za njeno »diskreditacijo in likvidacijo« z vseh funkcij mimo vseh političnih in demokratičnih standardov.

Po njenih besedah »primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo«. 

Poudarila je, da to ni konec njenega političnega delovanja, temveč »zgolj izziv za nov začetek«.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Lokomotiva (nepreverjen)

Hvala bogu. Da je odstopila.

krmača (nepreverjen)

Se ne strinjam, mene bi zanimal rezultat glasovanja, rezultat bil bi lahko presenečenje !?

In reply to by Lokomotiva (nepreverjen)

Starejše novice