Slika je simbolična.
Ptujska občina bo ponovno namenila del sredstev za namene, da jih porabijo občani. Tudi letos bodo zbirali predloge, sami pa bomo z glasovanjem odločili, čemu bomo namenili denar.

Participativni proračun postaja stalnica Mestne občine Ptuj. Prvič je bilo glasovanje izvedeno leta 2021, od takrat pa smo pridobili več večjih in manjših projektov, ki olajšajo vsakdanjik ali olepšajo mesto. 

Sicer boste lahko kot do sedaj, sami predlagali projekte, ki bodo šli na glasovanje. 

Toliko bomo lahko 'potrošili'

Prvo leto je ptujska občina za namene participativnega proračuna namenila 125 tisočakov. Že takrat je županja Nuška Gajšek dejala, da si želi, da bi se lahko z leti ta postavka nekoliko povišala. 

Tako je bilo naslednje leto za participativni proračun namenjenih 175 tisočakov, toliko bodo občani lahko 'zapravili' tudi letos. 

Sredstva bodo razdeljena med posamezna območja na podlagi razpršenosti prebivalstva in števila četrtnih skupnosti. V vsakem izmed štirih območij je namenjenih 37.500 evrov, v skupini 'mladi' pa 25 tisočakov. 

V območje 1 bo spadala četrtna skupnost Ljudski vrt, v drugo območje Breg - Turnišče in Center, v tretje Jezero, Rogoznica in Spuhlja, v četrto pa Grajena in Panorama.

Vsak občan bo lahko podal predlog ali glasoval za vsa štiri območja. 

Glasovali bomo junija

Projektne predloge boste lahko oddajali med 3. aprilom in 5. majem na predvidenem obrazcu. Sledilo bo obdobje informiranja in delavnic, kjer boste lahko izpilili svoje predloge. 

Predčasno glasovanje bo v sredo, 14. junija, med 15.00 in 19.00. Volišča pa bodo odprta tudi v nedeljo, 18. junija, med 8.00 in 12.00, v vsaki četrtni skupnosti. 

Izglasovani projekti bodo umeščeni v predlog proračuna za leto 2024. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice