Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Predlogi so bili podani, na glasovanju pa ste izbrali tiste, ki bodo izboljšali četrtne skupnosti. Te projekte ste izglasovali.

Ptujska občina je lani prvič izvedla participativni proračun. To pomeni, da so del občinskih sredstev namenili projektom, ki so jih izbrali občanke in občani. 

Tako je participativni proračun na Ptuj prinesel nov doživljajski park, kopico košev, festival, počivališče za pohodnike, postaje za kolesa in še mnogo drugega.

O projektih si lahko preberete na tej obarvani povezavi. 

Občina je zbrala predloge, vi ste jih izglasovali

Iz občine so ob prejemu predlogov sporočili, da jih je prispelo 26, vsi pravočasno. V fazo glasovanja se je uvrstilo 19 predlogov, ki so bili skladni z merili participativnega proračuna. 

Izmed 19 projektov pa ste jih izglasovali 12. Ti se bodo izvedli v naslednjem letu, zanje pa je namenjenih 175 tisoč evrov. V vsakem izmed štirih območij je namenjenih 37.500 evrov in v skupini Mladi je namenjenih 25.000 evrov.

Najvišja udeležba na glasovanju je bila v Četrtni skupnosti Breg - Turnišče

Ti projekti se bodo izvedli v naslednjem letu 

Na območju Ljudskega vrta ste izglasovali ureditev skate parka Ptuj. Del igrišča na tem območju je namenjen rolkarjem, a bi ga bilo treba urediti, posodobiti, ustrezno opremiti. Pobudniki želijo, da se območje preplasti, razširi in dopolni z rampami in drugimi novimi objekti. 

Na območju Breg - Turnišče in Center ste izglasovali javno dostopni avtomatski defibrilator, ki bo pri Domu krajanov Turnišče. 

Tudi ptujsko mestno jedro bo bolj zeleno, saj ste izglasovali tudi ozelenitev z drevesi v koritih. 

Območje pa bo dobilo tudi nov Športni park Pri Roku. V bližini ni igral, zato so si jih prebivalci zaželeli pri vrtcu enote Vijolica. 

Na območju Jezera, Rogoznice in Spuhlje ste izglasovali tri projekte. Območje bo z naslednjim letom pridobilo medgeneracijski kulturno - rekreacijski center, ki bo za stavbo Doma krajanov Rogoznica. 

Ob Večnamenski dvorani Spuhlja bo postavljen motorični park. 

Stanovalci tega območja pa so si zaželeli tudi delavnic reciklaže tekstila in šiviljski tečaj, ki se bo izvajal v Spuhlji, poudarek pa bo na predelavi starih oblačil. 

Na območju Grajene in Panorame se bosta izvedla dva projekta. Na območju Športnega društva Grajena bo postavljen družabni prostor z namiznim tenisom, šahom, ruskim kegljiščem, izglasovali pa ste tudi hitro polnilnico za električne avtomobile, ki bo pri Domu krajanov Bratje Reš. 

Mladi za šport in podjetništvo 

Mladi pa so poleg glasovnic, ki so bile namenjene vsem, dobili tudi glasovnice, namenjene le mladim. 

Ta skupina je izglasovala športne igre ptujske mladine. Namen je omogočiti tekmovanje mladim občanom in jim tako približati šport. Želijo si organizirati serijo turnirjev v košarki, odbojki, nogometu, projekt pa bi se lahko začel v pomladnih mesecih z nogometnim turnirjem. 

Izglasovali so tudi organizacijo turnirja v odbojki na mivki s spremljevalnim programom. 

Izvedle pa se bodo tudi podjetniške delavnice za mlade. Tako bodo mladi lahko prejeli nova znanja o podjetništvu ter nasvete že izkušenih podjetnikov in managerjev. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice