Slika je simbolična.
Vlada je na današnji seji sprejela več odločitev, povezanih z omejitvijo širjenja epidemije covid-19. Kakšne so nove spremembe?

Vlada je na današnji seji znova obravnavala aktualne epidemiološke razmere. Ker se država glede na zadnje podatke o številu hospitaliziranih covidnih bolnikov in sedemdnevnem povprečju potrjenih okužb z novim koronavirusom nahaja v oranžni fazi, novih sproščanj ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19 ni sprejela.

Je pa vlada na današnji seji izdala odlok o spremembah odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom.

Sprememba odloka se nanaša na število udeležencev na organiziranih javnih prireditvah in shodih v zaprtih prostorih. Število oseb je tako določeno na enega udeleženca na 20 kvadratnih metrov zaprte površine, prej je bilo namreč določeno na enega udeleženca na 30 kvadratnih metrov.

Vse ostale določbe ostajajo enake, tudi največje število udeležencev javnih prireditev in shodov ostaja 10 oseb.

Vlada je sprejela še odlok o spremembah odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom ter odlok o spremembah odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode.

Starejše novice