Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 3. maja, opravili 4750 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 929 novih okužb, gre za 19,6-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9688.

Opravljenih je bilo tudi 24.855 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

S pomočjo COVID-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je epidemiološko stanje v naši regiji po včerajšnjem dnevu. 

V Podravju potrdili 127 okužb v 30 občinah

V Mariboru so včeraj potrdili 25 novih primerov, v ptujski občini pa 14. Za primerjavo, v torek je bilo v Mariboru potrjenih 56 okužb, na Ptuju pa samo ena nova okužba.

Sledi občina Ormož, kjer so našteli 10 novih okužb, po osem so jih odkrili v občinah Hoče-Slivnica in v Šentilju. Šest novih okužb imajo v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Po pet novih okužb so potrdili v občinah Rače-Fram, Miklavž na Dravskem polju in Majšperk. Občine Oplotnica, Kidričevo in Gorišnica imajo štiri nove primere. Po tri so potrdili v občinah Pesnica in Zavrč. Po dve novi okužbi so zabeležili v občinah Duplek, Videm, Markovci, Cerkevnjak, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Središče ob Dravi in Trnovska vas. 

Po eno novo okužbo beležijo še v občinah Slovenska Bistrica, Destrnik, Lenart, Hajdina, Selnica ob Dravi, Sveta Ana, Makole, Cirkulane in Juršinci.

Včeraj je bilo tako 11 podravskih občin brez novih primerov. 

V Podravju je trenutno 1462 aktivnih primerov, sedemdnevno povprečje pa znaša 1112,9. Incidenca na 100.000 prebivalcev je sicer trenutno pod povprečjem države.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice