Na meji z Avstrijo in Italijo se z današnjim dnem ukinjajo kontrolne točke, na meji z Madžarsko še ostajajo.

Vlada Republike Slovenije bo na današnji seji znova obravnavala aktualne epidemiološke razmere. Že v ponedeljek je sprejela spremembe odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covida-19.

Sprememba začne veljati z današnjim dnem. 

Kontrolnih točk na mejnem območju z Italijo in Avstrijo od danes tako ne bo več, na meji z Madžarsko pa te še ostajajo.

Spremembe pri vstopu s PCR testi, spremenjen seznam rdečih držah

Doslej so se priznavali PCR testi iz držav članic Evropske unije ali schengenskega območja, Združenega kraljestva ali ZDA. Pri vstopu v Slovenijo se bodo doslej priznavali tudi PCR testi, če so opravljeni v Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, Izraelu ali Rusiji.

Z rdečega seznama držav Evropske unije in schengenskega območja je poslej črtana Finska, spremembe so pri administrativnih enotah Grčije, Španije in Norveške, na seznam sta dodani Malta in portugalska avtonomna regija Azori.

Na rdeči seznam tretjih držav so dodani Bahami, črtajo pa se Sveta Lucija, Antigva in Barbuda ter Dominikanska republika. 

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je za STA napovedal, da drugih predlogov sprememb odlokov, ki so v pristojnosti njegovega ministrstva, ta teden ne bo predlagal. 

»Razen če bo svetovalna skupina predlagala kakšne zaostritve glede na slabe trende,« je dodal Hojs. Kot dejavnik tveganja za poslabšanje razmere je navedel tudi množične nezakonite proteste. Omejitev zbiranja namreč ostaja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice