Foto: Bobo
Poslanec Socialnih demokratov Dejan Židan je na vlado naslovil vprašanje glede resničnega namena prihoda italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev.

Pomurski poslanec Dejan Židan se sprašuje, kaj je bil resničen razlog prihoda italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev.

Na vlado je tako naslovil vprašanje, ali je bil prihod nekaj italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev resnično namenjen krepitvi slovenskih zdravstvenih timov, ki v javnih (državnih) bolnišnicah požrtvovalno skrbijo za bolnike z boleznijo covid-19 ali gre samo za ceneno propagandno potezo ministra Mateja Tonina, da se prikrije njegov zgrešen nakup nepotrebnega in predragega italijanskega transportnega letala?

Pomoč ali dodatno breme

Židan je v poslanskem pismu zapisal, da je bila slovenska javnost preko medijev intenzivno več dni informirana o prihodu nekaj italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev, ki bi naj pomagali slovenskim zdravstvenim timom, ki se borijo za življenja covid bolnikov v slovenskih državnih bolnišnicah.

»Verjetno je pravilno ugibanje, da šest tujih zdravstvenih delavcev, čez čas 15), za katere predvidevam, da niso specializirani za delo v intenzivnih oddelkih, na teh oddelkih nam primanjkuje zlasti usposobljenih medicinskih sester, ne bo opazno okrepilo slovenskih zdravstvenih timov, saj ima recimo samo Univerzitetni klinični center Ljubljana približno 8500 zaposlenih.

In v javnosti je dostopen podatek, da približno deset odstotkov zdravstvenih delavcev v državnih bolnišnicah pomaga obolelim za covid-19. V strokovni javnosti so celo prisotna vprašanja, če ne bo prihod nekaj tujih zdravstvenih delavcev zaradi njihovega neznanja našega jezika celo dodatno obremenil zaposlenih v zdravstvu,« je zapisal.

Prihod italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev pa je ravno v času, ko minister Matej Tonin ni znal razumljivo pojasniti nakup dragega italijanskega vojaškega transportnega letala ter odgovoriti na vprašanja o njegovi resnični potrebi za slovensko varnost in (pre)visoki nabavni ceni, še dodaja Židan.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Ne Italija (nepreverjen)

Proti zasedbi domovine z italijanskimi vojaki. Tuji vojaki nikoli niso prijateljski.

Starejše novice