Foto: Bobo
Tanja Fajon, ki je zavzdihnila in Milan Brglez, ki je ostal brez rokovanja. Posnetek trenutka, ko so razglasili, da je zmagal Han, je zaokrožil po spletu.

Gospodarski minister Matjaž Han je na sobotnem volilnem kongresu SD v Ljubljani v drugem krogu glasovanja premagal Milana Brgleza. Mandat za vodenje stranke so mu delegati podelili s 182 glasovi, medtem ko jih je Brglez prejel 172.

Aktualni gospodarski minister je tako na čelu stranke zamenjal dosedanjo predsednico in zunanjo ministrico Tanjo Fajon.

»Verjamem, da je v tem trenutku Matjaž Han lahko nekdo, ki je sposoben povezati stranko in jo utrditi,« je v Odmevih pred sobotnim izrednim kongresom, dejala dozdajšnja predsednica SD-ja Tanja Fajon.

Da je bil Han njen favorit, kaže tudi posnetek ob razglasitvi rezultatov, iz katerega je razvidno, da si je kar nekoliko oddahnila, ko so Hana razglasili za novega predsednika. Navdušenja ni mogel skriti niti asistent evropskega poslanska Matjaža Nemca Denis Sarkić. Ta je nekaj kmalu po razglasitvi skočil do Hana in zavpil: »To, Hanči!«

Na posnetku je tudi Milan Brglez, ki je po porazu želel čestitati novoizvoljenemu predsedniku, a je njegova roka obvisela v zraku. 

Minilo je kar nekaj sekund, preden se je Han obrnil in se vendarle rokoval s svojim protikandidatom. 

Komentarji (1)

ZVITOFELTNEŽ (ni preverjeno)

Največ možnosti za zmago v SLO ima vselej tisti, ki se prijavi večkasno. To taktiko je izkoristil tudi g. Kokotek...

Starejše novice