Šolska ministrica Simona Kustec je predstavila napotke in ukrepe za varen začetek šolskega leta. Ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje se bodo v šolske klopi septembra vrnili vsi učenci in dijaki.

Vladni govorec Jelko Kacin je na novinarski konferenci po seji vlade povedal, da so vse njihove moči usmerjene v preprečevanje širjenja okužb med šolarji, da zagotovijo normalen potek šolskega leta. 

»Podatki zadnjih dni in tudi današnji podatki kažejo, da smo na dobri poti kar se tiče zamejevanja širjenja virusa,« je poudaril. Včeraj je bilo opravljenih 1299 testov. Število na novo okuženih je znašalo 33, kar pomeni, da smo zabeležili 3 okužbe manj kot dan prej. Po do sedaj znanih podatkih so vnesene okužbe iz tujine zgolj 4, kar kaže na to, da smo pri zamejevanju vnesenih okužb v državo uspešni.

»Pozitivni podatki so uspeh vseh nas, ki se vestno držimo preventivnih ukrepov,« je dodal. 

Ministrica Simona Kustec je predstavila ukrepe za varen začetek šolskega leta. »Šola bo,« je zagotovila. 1. septembra gredo v šolo vsi učenci na običajen način in z upoštevanjem ukrepov. 

Kot je povedala ministrica, so šole na začetek šolskega leta pripravljene. »Šolski sistem je pripravljen na začetek šolskega leta. Pripravljene so šole, kot objekti, in pripravljena je izvedba izobraževalnih programov. Učiteljski zbor je pripravljen in vesel, da se bo novo šolsko leto začelo. Upam in vem, da ste na to pripravljeno tudi učenci, dijaki in starši. Verjamem, zaupam in vem, da ste pripravljeni tudi učenci in starši,« je dejala.

Kustečeva je ob tem dodala, da trije z-ji zaznamujejo začetek letošnjega šolskega leta: znanje, zdravje in zaupanje. Zahvalila se je šolskemu osebju, ki je vzpostavilo razmere za miren začetek šolskega leta.

»Za konec vam samo še želim, da srečno, odločno, pogumno in veselo vstopite v novo šolsko leto,« je zaključila. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice