Pred drugim krogom predsedniških volitev lahko volivci, ki se volitev v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, glasujejo na predčasnem glasovanju.

Volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti drugega kroga predsedniških volitev, lahko svoj glas oddajo na predčasnem glasovanju, ki bo potekalo na sedežih okrajnih volilnih komisij..

Volišča za predčasno glasovanje bodo odprta od danes do četrtka med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij, upravnih enot in njihovih izpostav, poroča STA.

Glasovanje enako kot na dan volitev

Volivci bodo lahko glasovali le na tisti upravni enoti, na območju katere imajo stalno prebivališče. Na glasovanje morajo prinesti osebni dokument ter se podpisati v volilni imenik. Glasuje se tako, da volivec obkroži številko pred imenom kandidata, ki sta na glasovnici navedena po vrstnem redu, 1. Borut Pahor in 2. Marjan Šarec.

V sredo se izteče  rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja, kot so glasovanje na domu, glasovanje na voliščih zunaj kraja stalnega prebivališča ter glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom.

V drugem krogu predsedniških volitev se bosta pomerila kandidata, ki sta v prvem krogu dobila največ glasov. Pahor je prejel 47,21 odstotkov, Šarec pa 24,76 odstotkov glasov. Volilna udeležba na prvem krogu je bila 44,24 odstotna.
 

Starejše novice