Slika je simbolična.
Avstrijske oblasti so v šolah sprejele nove spremembe pri testiranju otrok. Ti morajo zraven hitrih testov, ki jih opravljajo dvakrat tedensko, odslej enkrat na teden opraviti še PCR-test s splakovanjem ust.

Ne samo pri nas, tudi v Avstriji se zaradi novega koronavirusa povečuje število razredov, ki so v karanteni, teh naj bi bilo trenutno okoli 500. Na avstrijskih šolah testiranje na novi koronavirus dvakrat na teden še vedno poteka s hitrimi antigenskimi testi, so pa pri tem uvedli nove spremembe.

Tako se morajo avstrijski učenci enkrat tedensko testirati tudi s PCR-testom, ki poteka s splakovanjem ust, je za Televizijo Slovenija poročala Petra Kos Gnamuš. Učenci po opravljenem postopku na sam test prilepijo kodo, testi pa se kasneje pošljejo v laboratorij. Otroci pa lahko gredo nazaj v šolo le z negativnim izvidom testa. 

Pravila so med tem v Avstriji spremenili tudi pri izvajanju karanten. Tako morajo v karanteno le učenci, ki sedijo ob okuženem učencu in to za pet dni.

Zaradi epidemije koronavirusa in pravil, ki jih morajo izpolnjevati otroci, se je v Avstriji povečalo število na domu šolajočih otrok. Letos se tako v Avstriji na domu šola več kot 7515 otrok, potem ko se jih je lani okoli 2600, kažejo podatki avstrijskega ministrstva za izobraževanje.

V Avstriji obiskovanje šole ni obvezno, je pa obvezno izobraževanje. Šolanje na domu je dovoljeno, če je kakovost izobraževanja približno takšna kot v šoli. Ob koncu leta morajo otroci opraviti izpit, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Starejše novice