Državni izpitni center še do danes omogoča vpogled v izpitno dokumentacijo spomladanskega roka splošne mature. V treh dneh po objavi rezultatov so kandidati lahko vložili zahtevo za vpogled, letos se jih je za to odločilo 1216, in sicer pri 2592 izpitih.

Vsak posameznik je lahko zahteval vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih. Največ vlog je pričakovano bilo pri predmetih, pri katerih je izpit pisalo največje število kandidatov. Kar 694 zahtev za vpogled je bilo pri predmetu slovenščine, za angleški jezik je bilo 545 kandidatov, matematiko pa si je ogledalo 509 kandidatov.

Za reševanje ugovorov 60 dni 

Dan  po opravljenem vpogledu lahko kandidati vložijo ugovor na način izračuna izpitne ocene ali ugovor na oceno. Komisija ima za reševanje ugovorov predpisan 60-dnevni rok.

Državna komisija za splošno maturo bo ugovore kandidatov obravnavala na sejah, ki bosta predvidoma 3. in 17. avgusta, poročajo na STA. Naslednji delovni dan po sejah bodo kandidati lahko po 14. uri na spletni strani matura.ric.si s številko EMŠO in geslom dostopali do informacije, ali je bil njihov ugovor obravnavan oziroma ali je na podlagi podanega ugovora prišlo do spremembe ocene.

Na splošno maturo je bilo letos prijavljenih 6.248 kandidatov, od tega pa jih je v prvem roku maturo opravilo 5.235, kar pomeni 93,67 odstotkov. Izpite je skupaj opravljalo 8.195 kandidatov. 

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice