Slika je simbolična.
Danes bo začel delovati klicni center za obnovo po poplavah, ki bo podajal ažurne in verodostojne informacije o obnovi po katastrofalni ujmi.

Z današnjim dnem se je v Sloveniji vzpostavila nova interventna številka 114, ki je namenjena temu, da lahko posamezniki, ki so utrpeli škodo v nedavnih poplavah, zaprosijo za pomoč. 

Klicni center bo danes obiskal tudi premier Robert Golob

Z delovanjem pričel klicni center za obnovo po poplavah

Namen centra je podajanje informacij o obnovi po avgustovskih poplavah, ne glede na to, kateri resor je primarno odgovoren za zagotovitev informacije, so pojasnili v Uradu vlade za komuniciranje.

Deloval bo vsak delovni dan med 8. in 16. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro. Ob morebitnih spremenjenih okoliščinah pa se lahko delovni čas klicnega centra prilagodi, so zapisali.

Klicni center bo omogočil učinkovitejšo pomoč na terenu

»Klicni center bo namenjen tako obveščanju kot tudi ozaveščanju prebivalcev na prizadetih območjih, predvsem pa pomoči pri reševanju konkretnih situacij.

Povratne informacije, ki jih bodo prejeli svetovalci v klicnem centru, bodo služile odločevalcem pri oblikovanju dodatnih ukrepov za učinkovitejšo pomoč na terenu,« so še navedli v uradu vlade.

Center bo vodil Andrej Šter z ministrstva za zunanje in evropske zadeve, delo v njem pa bodo opravljali uslužbenci ministrstev in vladnih služb, ki so želeli pomagati prebivalcem, prizadetim ob poplavah.

Sredstva za delovanje klicnega centra bodo zagotovila ministrstva in vladne službe v svojih finančnih načrtih.

Starejše novice