Slika je simbolična.
Na spletu je zaokrožil posnetek grozljivega prizora, v katerem je dijakinja v socialnovarstvenem zavodu fizično obračunala s stanovalko.

Kot smo poročali, je minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac danes komentiral posnetek iz Doma upokojencev v Trebnjem, kjer je dijakinja na študentskem delu fizično obračunala s starejšo stanovalko.

Minister je povedal: »Poudarjamo, da je tovrstno ravnanje nedopustno in ga na ministrstvu najstrožje obsojamo. Z vodstvom zavoda smo nemudoma stopili v stik in ga pozvali, naj žrtvi nasilja takoj ponudi vso potrebno socialno, zdravstveno in psihološko zaščito in pomoč, proti nasilni osebi pa sproži ustrezne postopke pri pristojnih organih.«

Ministrstvo ob tem pozdravlja učinkovit odziv vodstva zavoda, ki sporoča, da gre za nesprejemljivo in nedopustno ravnanje. Obljubili so, da bo delodajalec nemudoma ukrepal: »Varovali bomo vse temeljne pravice človekovega dostojanstva ter zagotovili enake človekove pravice in temeljne svoboščine.«

Preberite še:

Na spletu zaokrožil tudi posnetek obračuna

Kmalu za izjavo ministra za solidarno prihodnost je na družbenih omrežjih zaokrožil tudi videoposnetek, ki nazorno prikazuje grozljiv obračun med dijakinjo in stanovalko socialnovarstvenega zavoda.

Komentarji (2)

NAPORNI (ni preverjeno)

Pičko iztirjeno privezati na pranger, golo, potem pa v vrsto za scat po njej!!!

MISLEC (ni preverjeno)

Kaka karikatura je ta minister Dlakavec. Lapa mu leti gor pa dol, neumorno, kretenski špegli ga še bolj okarakterizirajo, v ustih melje nekaj slinavega, naredil pa kaj otipljivega ne bo nič, saj še povedal ni nič pametnega. Kdo se je še te na toto kreaturo spomnil? Pa na Pokljukcarecimo...??!

Starejše novice