Slika je simbolična.
Na spletu je zaokrožil skrb vzbujajoč zapis uporabnika družbenega omrežja Facebook. Ta navaja, da so ga obiskali policisti, ki so poizvedovali o njegovi udeležbi na prihajajočem kmečkem protestu.

Uporabnik družbenega omrežja Facebook je s svojimi sledilci delil nenavadno izkušnjo. Med opravljanjem kmečkih opravil ga je obiskala policija. 

Nič hudega sluteč avtor zapisa jih je vprašal po namenu obisku, nakar mu je en izmed policistov odvrnil, da sta tukaj, da izvesta, ali se bo udeležil kmečkega protesta, ki se bo odvijal naslednji torek, 25. aprila. 

Osupel kmet je najprej pomislil, da gre zgolj za šalo: »Prva moja misel je bila, ali se je to res zgodilo zdajle? Da, res se je, ni bila šala. Skrbi nekoga kaj bom počel?«

Ko je ugotovil, da policista dejansko poizvedujeta, ali se bo udeležil protesta, jima je pritrdilno odgovoril, nakar se je zasliševanje nadaljevalo.

Policista naj bi poskušala pridobiti informacije tudi o drugih morebitnih udeležencih.

Da bi pridobili dodatne podrobnosti o zgodbi in preverili informacijo, ali policija res preiskuje, kdo vse bo prisoten na protestu, smo se obrnili na Generalno policijsko upravo. Odgovore za zdaj še čakamo. 

Predsednik Slovenske ljudske stranke Marko Balažic in evropski poslanec Franc Bogovič bosta sicer danes, ob 15.15, pred državnim zborom že naslovila policijsko preverjanje kmetov na njihovih domovih pred napovedanimi torkovimi protesti.

Starejše novice