Džungla Plants je prva spletna trgovina z rastlinami v Sloveniji. Ustanoviteljici ponujata nenavadne zelene rastline, mnogo je takšnih, ki jih je v Sloveniji zelo težko dobiti.  

Ustanoviteljici spletne trgovine z rastlinami Džungla Plants Tjaša Jarc in Tilyen Mucik sta trgovino ustvarili zaradi želje po raznoliki ponudbi sobnih rastlin. Tudi sami sta veliki ljubiteljici zelenih domov. 

Rastline niso novi trend

Rastline nam krasijo domove že mnogo let. Tudi naše babice so veliko časa posvetile urejanju vrtov, balkonov, okrasnih lončkov. Rastline v prostor prinašajo toplino, domačnost, košček narave sredi mesta.

»Upali bi si trditi, da so rastline trendne že od nekdaj. Tudi naše mamice in babice so jih imele ogromno. V zadnjih letih se rastline izpostavljajo na družbenih omrežjih. Verjetno zato izgleda, kot da so zdaj postale popularne,« povesta Tjaša in Tilyen.

Džungla ima tudi svojo prodajalno na Peruzzijevi 84b v Ljubljani. Ponudbo njihovih rastlin pa lahko najdemo tudi v ljubljanskem Merkurju v BTC Cityju.

Epidemija kot odskočna deska

Svojo pot sta začeli v času epidemije. Spominjali se je bosta kot priložnosti, kot odskočno desko: »Fino je bilo postavljati posel v času, ko se je vse tako umirilo, da sva se lahko resnično osredotočili le na delo.«

Notranje rastline so njuna strast

V trgovini Džungla Plants so v ponudbi predvsem notranje rastline. Najdejo se tudi zunanje, primerne za balkon: »Notranje rastline so najina strast. Osredotočava se na rastline primerne za življenje v mestu in stanovanjih.«

Izbira rastlin

Ponudbo izbirata glede na povpraševanje, poleg tega pa mora rastlina biti všeč tudi njima. Preden rastlino data v ponudbo, se pozanimata o primernosti cene. Najbolje se prodajajo palme, begonije maculate in različni stringi.

Nasveti 

Na svojih socialnih omrežjih in spletni trgovini podajata nasvete o vzdrževanju rastlin.

»Tilyen je že dolgoletna ljubiteljica rastlin, ki je znanje nabirala preko izkušenj, branja člankov na spletu in deljenja znanja na različnih Facebook skupinah. V Džungli sodelujeva tudi s strokovnjaki iz različnih področji, ki nama pomagajo s svojim znanjem,« pojasni Tjaša. 

Ob vsem tem pa sta v Sloveniji še začetnci pošiljanja rastlin po pošti.

»Pošiljanje rastlin po pošti je pri nas relativno nova stvar. Ljudje še ne verjamejo povsem v ta pristop. Čeprav se v resnici zelo malokrat zgodi, da pride do kakšnih resnejših poškodb,« dodajta.

 

Džungla izven meja Slovenije

Trgovina Džungla Plants v prihodnosti želi poslovalnico postaviti tudi v Mariboru. Sicer pa pravkar odpirajo spletno trgovino na Hrvaškem.

Starejše novice