Ptujski drugoligaš bo v spomladanski del sezone več kot očitno krenil v povsem spremenjeni zasedbi. Dravo je zapustilo kar nekaj ključnih nogometašev, v prihodnje naj bi več priložnosti dobili mlajši domači fantje.

Nogometaši Drave so konec minulega tedna že pričeli s pripravami na spomladanski del v drugi slovenski nogometni ligi. A varovanci Nikole Jaroša bodo v drugi del prvenstva več kot očitno krenili z močno spremenjeno zasedbo.

Moštvo je namreč zapustilo že kar nekaj nogometašev, ki so s klubom prekinili sodelovanje. Tako sta si v Avstriji nov klub našla Denis Vezjak in David Lonzarič, Jon Šporn je okrepil Muro, Jaka Bizjak in Rok Pirtovšek Nafto, kjer je po igralski upokojitvi trener vratarjev postal tudi Aleksander Šeliga. Klub sta zapustila Anej in Andraž Kolar, ta teden pa se je v ljubljansko Olimpijo preselil še obetavni 17-letni Svit Sešlar.

Fanimo že v dresu novega kluba

Kot vse kaže pa je Ptujčane zapustil še hitri angleški napadalec Matthias Fanimo. Že pred dnevi so mediji poročali o odhodu v Bosno in Hercegovino k prvoligašu Mladost Doboju. Prestop je kot kaže že zaključen, saj se je Fanimo že slikal v dresu novega kluba, ti pa so ga na svoji spletni strani predstavili kot novo okrepitev.

Kdo bo okrepil Dravo?

Številne odhode naj bi že ta teden Ptujčani nadomestili z nekaterimi domačimi povratniki na zelenico. Kdo bo okrepil Dravo, še ni znano, se pa številni ljubitelji nogometa sprašujejo, zakaj prihaja do takšnega eksodusa nogometašev.

»Trener Jaroš zelo dobro dela z ekipo, pripravljene pa so že tudi prijateljske nogometne tekme. Verjamemo, da bo do prve tekme z Rogaško, ki bo predvidoma 10. marca, odlično pripravil člansko ekipo s svojo trenersko ekipo,« so pred dnevi sporočili iz Drave.

Igralci odšli zaradi plačilne nediscipline

Večina igralcev, ki so v zadnjih dneh zapustili Dravo, je imelo s klubom podpisane dolgoročne profesionalne pogodbe. A te so prekinili, saj niso imeli poravnanih vseh obveznosti. Nejasna je usoda tudi argentinskega nogometaša Ignacia Cuffara, ki ima uradno še vedno sklenjeno pogodbo s klubom, čeprav je jasno, da na Ptuju nima več priložnosti.

Težave s poravnavanjem obveznosti do svojih nogometašev smo na Ptujinfo razkrili ravno skozi zgodbo nesrečnega Argentinca, ki več mesecev ni prejel plačila, nato pa je bil deležen še pritiskov s strani vodstva kluba.

Na naše poročanje se je klub odzval celo z novinarsko konferenco, kjer so zatrdili, da bodo zaostale obveznosti do igralcev poravnane. A očitno jih niso, v nadaljevanje prvenstva pa bo Drava stopila z povsem spremenjeno zasedbo. Vodilni v klubu naj bi še naprej s svojimi nigerijskimi partnerji gojili prvoligaške ambicije, a te se zdijo ob pravem igralskem eksodusu za zdaj še neuresničljive.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice