Foto: NK Aluminij
Kidričani se bodo po zmagi proti Radomljam v soboto udarili z Olimpijo, pred dvobojem z državnimi prvaki pa so v »šumi« predstavili dva novinca. Kdo se je pridružil zasedbi trenerja Roberta Pevnika?

Nogometaši Aluminija so se v torek razveselili pomembne zmage v boju za osmo mesto, z goloma Tina Matića so premagali Radomlje.

Kidričane nova preizkušnja čaka že v soboto, ko bodo v »šumi« gostili ljubljansko Olimpijo. Domači strateg Robert Pevnik bi lahko v boj z aktualnimi državnimi prvaki poslal tudi novinca, ki so ju rdeči predstavili danes.

Vodstvo štajerskega prvoligaša se je za sodelovanje dogovorilo z vezistom Dejanom Šarcem in vratarjem Kristijanom Župićem, ki je jeseni stal med vratnicama drugoligaša iz bližnje Slovenske Bistrice.

Ni namreč skrivnost, da imajo pri Aluminiju nekaj težav s poškodbami vratarjev, saj sta izven pogona tako Samo Pridgar kot Tibor Banić, zato lahko Pevnik računa zgolj na 17-letnega Lana Jovanovića in nekaj mesecev starejšega Jana Petka.

Dvojec z razgibanim seznamom bivših klubov

Triindvajsetletni Župić je kariero pričel v rodnem Novem Sadu, pri Proletarju, kasneje pa je bil še član Bačke in Cementa iz Beočina. Po epizodi pri drugi ekipi hrvaškega Osijeka se je vrnil v domovini in branil barve Javorja, nato pa se je vrnil v matični Proletar.

Pred letošnjo jesenjo v Slovenski Bistrici je bil na Hrvaškem član Crikvenice, v letošnji sezoni pa je na slovenskih drugoligaških igriščih zbral 15 nastopov. Srb s hrvaškim potnim listom je petkrat zaklenil svoja vrata.

Dejan Šarac se je treningom Aluminija pridružil že konec prejšnjega leta, Avstrijec srbskih korenin pa je pri 26 letih zamenjal že precej dolg seznam klubov. Nazadnje je branil barve avstrijskega Bergenza.

Po igranju za mlajše selekcije Admire pa je postal član mladinske ekipe Lazia. Leta 2019 se je vrnil v Avstrijo, oblekel dres Lafnitza, nato bil član hrvaškega Varaždina, kasneje pa je imel še kratkoročna sodelovanja s Kapfenbergom, Opatijo in Zlatiborjem.

Kidričanom sta se pozimi pridružila še Barnabas Tanyi in Janez Pišek.

Starejše novice