Slovenski kmetje danes ponovno protestirajo, zbrali so se v Murski Soboti, Celju in na Ptuju.

V zadnjih mesecih se več evropskih držav sooča s protesti kmetov. Protestnemu shodu so se pridružili tudi kmetje iz Slovenije.

Slovenski kmetje se pridružujejo zahtevam francoskih kmetov, ki s protesti opozarjajo na nevzdržne razmere v panogi.

Kmetje pričakujejo naslovitev vprašanj glede uvoza žita in poceni živil iz Ukrajine, sklenitve prostotrgovinskega sporazuma med Evropsko unijo in južnoameriško gospodarsko zvezo Mercosur in zelenega prehoda, ki da se izvaja na plečih kmetov.

Protestni shodi se danes nadaljujejo

Protestni shodi kmetov se danes nadaljujejo, kmetje so se zbrali v Murski Soboti, Celju in na Ptuju. Udeleženci protestov opozarjajo na trenutno stanje v kmetijstvu, ob tem izpostavljajo tudi niz zahtev do vladajoče politike.

Med drugim zahtevajo tudi ustavitev vseh postopkov za izgradnjo suhih zadrževalnikov v Šentjuriju, Šoštanju, Spodnji Savinjski dolini in Slovenj Gradcu.

Kmetje ne nasprotujejo protipoplavnim ukrepom, a menijo, da bi se jih dalo izvesti drugače. Predvsem ceneje in tako, da bi izgubili manj kmetijskih zemljišč.

Zahtevajo tudi umik zakona, ki predvideva hitre razlastitve kmetijskih zemljišč.

»Glede na stanje v kmetijstvu ne moremo garantirati, da se enemu izmed nas 'ne utrga' in potrosti gnoj po cesti«

Pred protestom v Murski Soboti so se pomurski kmetje zbrali na sestanku, na protest se bodo odpravili »s polnimi cisternami ter trosilniki gnoja

»Glede na stanje v kmetijstvu, ne moremo garantirati, da se enemu izmed nas 'ne utrga' in potrosti gnoj po cesti,« sporočajo pomurski kmetje.

Na Ptuju se je pred Qcentrom zbralo okoli 30 kmetov, ki so se s traktorji skupaj odpeljali na Puhov most. 

Komentarji (7)

Zlatko Trebovšek (ni preverjeno)

Dokler se ne boste spravili v Ljubljano in tam naredili kaos ter pred parlamentom polili nekaj te vaše brozge vas nebo nobeden jemal resno.

MAnton (ni preverjeno)

Joj bogi, ko si lahko kupijo traktorje za samo 150 jurjev, smrk, smrk.... egoisti, ki tak samo sebe vidijo, za naravo in ostale ljudi pa jim tak dol visi. Ne podpiram!

Stanovalec ptuja (ni preverjeno)

Tocno tako MAnton ste se tako malo rekli.. ti classi pa to so po 500k pol pa so oni ubogi revezi bruh..

Ti nisi Ptujča… (ni preverjeno)

Stanovalec Ptuja
Ke si fauš ke majo take traktore idiet če nebi blo njih ke bi mel na mizi za čmeknit,vse pa ne more bit zastojn govno nevoščljivo

Stanovalec ptuja (ni preverjeno)

Govno te je povrglo pa kulture naucilo

In reply to by Ti nisi Ptujča… (ni preverjeno)

Ti nisi Ptujča… (ni preverjeno)

Stanovalec Ptuja
Ke si fauš ke majo take traktore idiet če nebi blo njih ke bi mel na mizi za čmeknit,vse pa ne more bit zastojn govno nevoščljivo

pr prlek (ni preverjeno)

Na cestah so ker jim ni za delo na njivah !

Starejše novice