Letos je balinala tudi županja Nuška Gajšek (foto: Facebook profil Zavoda za šport Ptuj).
Ptujski športni vikend je največji množični športni dogodek na Ptuju, letos je potekal že 26., zaznamovan pa je bil z epidemijo. Večina dogodkov je celo odpadla.

Zavod za šport Ptuj je v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, Športno zvezo Mestne občine Ptuj, Fundacijo za šport Republike Slovenije, klubi in društvi že 26. leto zapored pripravilo športni vikend, primeren tako za profesionalce, kot ljubitelje.

Športni dogodki so se začeli že v četrtek, 10. septembra, ko so na svoj račun prišli predvsem ljubitelji balinanja in footgolfa. 

»Dva poglavitna dogodka sta Mini olimpijada in športni dnevi osnovnih šol. Vse to se je letos moralo odpovedati, saj  otroci ne morejo sodelovati. Ostalo se je izvedlo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je o odpovedi določenih dogodkov povedal direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj.

V petek, 11. septembra so se dokazovali tenisači in tenisačice, ki so se pomerili v naključnih parih. Dogodek je potekal na teniških igriščih Term Ptuj. 

Večina dogodkov se je odvijala v soboto, 12. septembra, ko ste lahko prisluhnili tudi predavanju in prikazom Šole zdravja Ptuj. Vse informacije o zdravem duhu v zdravem telesu ste lahko tako pridobili kar v Mestnem parku Ptuj. 
Isti dan ste se lahko pridružili tudi kolesarjenju ali teku. Ogledali pa ste si lahko tudi igre, ki so jih igrali naši dedki in babice ter nogometni turnir.

Nedelja je bila odličen dan za golf, zaradi promocijskega dogodka Dan slovenskega golfa. Udeležili so se ga lahko tako golfisti, kot negolfisti in tako lahko odkrili svojo skrito strast do golfa, igre bogatih. 

Športni vikend se bo pa zaključil nekoliko nešportno, za okroglo mizo, ki jo organizira Zavod za šport Ptuj in Športna zveza Mestne občine Ptuj.

»Okrogla miza bo potekala na Dan športa, rdeča nit pa bo šport v Mestni občini Ptuj, delovanje in financiranje društev. Društva so imela veliko težav s covid-19, za marsikaj so bili prikrajšani. Pogovarjali se bomo o posledicah epidemije,« je povedal Sandi Mertelj, direktor Zavoda za šport Ptuj.

Starejše novice