Slika je simbolična.
Svetovno prvenstvo v nogometu je že v polnem teku. Gre za najdražje prvenstvo doslej in prvo, ki je odigrano v arabski deželi. Je tekme mogoče spremljati v ptujskih lokalih?

V nedeljo, 20. novembra, je v Dohi, glavnem mestu Katarja, potekala slavnostna otvoritev svetovnega nogometnega prvenstva, ki je vsem gledalcem vzela dih. Isti dan je potekala tudi prva tekma, v kateri sta zaigrala Ekvador ter gostitelj Katar. 

Poteka že deseti dan prvenstva in zaigrale so že vse sodelujoče države. Svetovno prvenstvo lahko spremljate tudi na Ptuju in v okolici, saj so nekateri lokali odprli svoja vrata in prenašajo tekme v živo.

Kje na Ptuju in v okolici si je tekme mogoče ogledati skupinsko? 

Kavarna Campus, ki se nahaja na Žnidaričevem nabrežju 2, je že pred začetkom prvenstva na svojih družbenih omrežjih objavila, da bodo vsem nogometnim navdušencem nudili možnost ogleda vseh tekem svetovnega prvenstva. 

Prirejajo tudi nagradne igre, kjer lahko ob pravilnem napovedanem rezultatu dobite vstopnice.

Vse tekme tudi prenaša lokal La Siesta, ki se nahaja v Markovcih, natančno v Novi vasi pri Markovcih 108. Oboževalcem nogometa nudijo redne prenose vsem tekem.

Kavarna Bodi, ki se nahaja v Ulici Heroja Lacka 8 na Ptuju, rednih prenosov tekem nima. Zaupali so nam, da lahko obiskovalci na njihovi televiziji vedno sami gledajo tekme rednega kroga, ampak da še ne vedo, ali bodo naredili javen prenos tudi za finale ter polfinale, saj niso »športni bar«. 

Če dogodek bo, tega ne bodo vnaprej promovirali na družbenih omrežjih, ampak bodo objavili le kakšen dan prej. 

Za vse ljubitelje nogometa sta vrata odprla tudi Bar Divino, ki se nahaja na Panonski ulici 1 na Ptuju, ter bar Divino Momento, ki se nahaja na Ormoški cesti 30 na Ptuju v Supermestu. 

Zaupali so nam, da redne prenose začetnega kroga tekmovanja že imajo, ampak da bodo predvajali tudi finale ter polfinale prvenstva.

Letošnje prvenstvo neobičajno

Letošnje svetovno prvenstvo v nogometu je unikatno. Prvič v zgodovini tega prvenstva se je zgodilo to, da je igrano v novembru ter decembru. Odločitev je padla zato, da bi se izognili hudemu katarskemu poletju. 

Slovenija na letošnjem prvenstvu ne igra, če bi igrala, bi najverjetneje še več lokalov odprlo svoja vrata ljubiteljem nogometa.

Starejše novice