Slika je simbolična.
Prava čast je, da se štart prestižne dirke po Sloveniji letos zgodi na Ptuju.

Dirka po Sloveniji prvič spada v drugi najvišji rang svetovnega kolesarstva (1. Pro). Trasa, na kateri bodo tekmovalci med 9. in 13. junijem premagali natanko 803,7 kilometra se tako začne pred upravno stavbo Perutnine Ptuj. 

Prva etapa se bo začela na Ptuju, šla bo skozi Lenart v Slovenskih goricah, Šentilj, Zgornjo Kungoto, Maribor, Slovensko Bistrico, Poljčane, Šmarje pri Jelšah, zaključila pa se bo v Rogaški Slatini. 

Izjemna priložnost za Ptuj, vrtel se bo promocijski video

Da je štart take prestižne dirke na Ptuju je za mesto izjemnega pomena. Mesto namreč tako opazi veliko najrazličnejših ljudi, kar je za lokalni turizem bistvenega pomena. 

Ptuj pa bo pritegnil še več pozornosti, saj so slovenski kolesarji v sami svetovni špici. 

»Tudi na Eurosportu bomo z našim promocijskim videem, tako da upam, da bomo se kot organizatorji, oziroma soorganizatorji in podporniki tega dogodka dobro izkazali in da bomo upravičili sloves najstarejšega mesta in zakladnice tisočletij,« je ob posebni priložnosti povedala županja Ptuja Nuška Gajšek

Povedala je še, da se izjemno veseli srečanja s slovenskim asom na kolesu Tadejem Pogačarjem. Zagotovila je, da bo na dirki navijala za naše slovenske ase. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice