Foto: Footgolf zveza Slovenije
Footgolf svetovno prvenstvo v ameriškem Orlandu se preveša v sklepno fazo, slovenska reprezentanca pa bo imela svoje predstavnike tudi v finalnem delu tekmovanja. Med najboljših sto so se prebili štirje Slovenci, tudi dva Ptujčana.

Ameriški Orlando med 27. majem in 6. junijem gosti footgolf svetovno prvenstvo, na katerem nastopa tudi slovenska reprezentanca.

Prvenstvo, ki poteka na golf igriščih prizorišča Walt Disney World Golf, se preveša v finalno fazo, v kateri pa bo imela svoje predstavnike tudi naša reprezentanca, ki s 23 tekmovalci spada med manjše na tokratnem prvenstvu.

Na podlagi rezultatov treh posameznih tekem se je v finalni del svetovnega prvenstva uspelo prebiti štirim slovenskim predstavnikom. Za najvišja mesta se bodo v sklepni fazi tekmovanja borili Dejan Novak, Ian Emeršič, Leon Šuntner in Simon Sladič.

Novak diha za ovratnik svetovnemu prvaku

Šuntner in Sladic nastopata na veteranskem turnirju, Novak in Emeršič - oba sta člana ptujskega kluba - pa sta si zagotovila nastop v moškem delu turnirja. Blizu preboja v finale sta bila tudi Admir Ičanović in Uroš Krajnc.

Novak je z rezultatom -15 najboljši Slovenec, z istim rezultatom pa se ponaša tudi še vedno aktualni svetovni prvak Matias Perrone, v preteklosti tudi gost ptujskega igrišča.

»Uspelo mi je! Skriti cilj je pred mano. Pred prvenstvom sem upal na Top 50 in si po tihem želel morda še višje, a moje telo v tem trenutku tega še ni sposobno. 

Vesel in ponosen sem, da sem po eni od najtežjih športnih poškodb zbral moči, se pri rosnih 37 letih v nogometu s klubom uvrstil v tretjo ligo in dosegel vrhunski rezultat na svetovnem prvenstvu v footgolfu. 

Včeraj sem odigral odličnih -6, kar me trenutno uvršča na T85. mesto. Pred mano je tekma na vsem nepoznanem igrišču, ki je bilo zaprto za treninge moških v individualni kategoriji. Izgubiti ni več kaj, zato v torek napadam na polno. Upam na najboljši rezultat,« je pred torkovim finalom zapisal Ian Emeršič.

Ponosni na rezultate

»To je zgodovinski dosežek za Slovenijo, ki gradi nov šport zadnjih osem let. Ponosni smo na vse, ki se jim je uspelo uvrstiti v najmočnejše skupine ter tudi na preostale članice in člane, ki so bili blizu ali na nižjih mestih. 

Slovenska ekipa je kljub številnim izzivom dokazala, da smo prava ekipa posameznikov z različnimi pogledi. Ko pa se gre za slovenski grb, pa smo složni in se borimo za našo trobojnico,« pa so pred finalnimi tekmami zapisali pri Footgolf zvezi Slovenije. 

Reprezentanca Slovenije je v moški in veteranski konkurenci nastopila tudi na ekipni tekmi, a je s tekmovanjem zaključila v skupinskem delu prvenstva.

Na svetovno prvenstvo je odpotovalo 23 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, dobro polovico potrebnih sredstev pa so člani reprezentance prispevali z lastnim finančnim vložkom.

Že čez dobre tri tedne bodo najboljši footgolfisti zbrani na Ptuju, kjer bodo znova organizirali odprto prvenstvo Slovenije FIFG 500.

Starejše novice