Foto: WFC Drava Ptuj
Drava z dvema točkama zaostanka za vodilno Dravinjo ostaja v igri za povratek med drugoligaše, v teh dneh pa so na Ptuju lotili še novega projekta. Pod okriljem FC Drave je z delom pričela ženska ekipa.

Na Ptuju se je v letošnji sezoni igrala tudi ženska nogometna liga, a so bile Ptujčanke zaradi kadrovskih težav, ki so pripeljale do tega, da niso odigrale dveh tekem, izključene iz prvenstva.

Zdelo se je, da se bo ženski nogomet po nekaj letih truda in vzgajanja igralskega kadra poslovil od najstarejšega slovenskega mesta, a zgolj nekaj mesecev kasneje na istem igrišču nastaja nova zgodba.

Na Facebooku smo v teh dneh zasledili objave pod imenom klubskega profila WFC Drava. Gre za novo zgodbo, ki nastaja pod okriljem ptujskega tretjeligaša FC Drave. Ga pa z nekdanjim klubom povezujejo predvsem igralke.

Treninge vodi bivši trener Pomurja

Kot je moč razbrati iz posnetka, se je treningom priključilo nekaj nekdanjih igralk ŽNK Ptuja. Prepoznali smo Anjo Lončarič, Evo Vidovič, Mašo Šibila, Nušo Forštnarič, Pio Ciganović, Špelo Pernek, Tjašo Križan in še nekaj deklet, ki so vmes prekinila nogometno pot.

Novonastala ekipa je prvič vadila pred tremi dnevi, trening na ptujskem igrišču z umetno travnato podlago pa je vodil Sandi Bauer. Prekmurec je bil pred leti državni prvak z beltinskim Pomurjem, trenutno pa vodi enega od ženskih avstrijskih tretjeligašev, za katerega igra tudi nekaj bivših igralk Pomurja.

Kot je še moč razbrati iz objav, je v načrtu ptujskega kluba, da bo v sezoni 2023/24 znova del ženskega državnega prvenstva, ki se je letos pričelo z osmerico ekip.

V prihodnjih dneh se bodo treningom pridružila tudi mlajša dekleta, pri Dravi v svoje vrste vabijo deklice od šestega leta starosti naprej. Več izveste na tej povezavi.

Starejše novice