Slika je simbolična.
Delavci v Eurospinu bodo dobili tudi enega najvišjih regresov.

Od začetka leta 2024 so se plače zaposlenih v trgovinah Eurospin povišale, in sicer za povprečno osem odstotkov. 

Prvi dvig je bil 1. januarja, medtem ko je drugo povišanje sledilo 1. marca 2024. Po teh povišanjih so plače v trgovinah Eurospin presegle plače v klasičnih trgovinah, so sporočili iz podjetja.

Po novem zvišanju znaša plača prodajalca blagajnika 1349 evrov bruto, medtem ko je plača mesarja narasla na 1488 evrov bruto. Pomočniki poslovodij prejemajo 1554 evrov bruto, medtem ko je plača poslovodij 1822 evrov bruto.

Poleg povišanja plač so vsi zaposleni v Eurospinu upravičeni do izplačila regresa v višini 2000 evrov neto in tudi zakonsko določenih nadomestil za prehrano (7,96 evrov dnevno) in prevoz na delo (0,21 evrov na kilometer).

Delovni čas mesarjev je omejen na dopoldanski čas, od 6. do 14. ure, medtem ko so poslovodje in pomočniki poslovodij enkrat letno upravičeni do nagrade za produktivnost in odličnost.

Eurospin je prisoten na slovenskem trgu že dvajset let in trenutno zaposluje več kot 800 ljudi po vsej državi. 

»V podjetju cenimo prosti čas svojih zaposlenih in spodbujamo, da ne le radi delajo, ampak tudi radi živijo,« so še zapisali v Eurospinu.

Komentarji (1)

Grega z brega (ni preverjeno)

Zapomnite si te plače, ko se boste naslednjič jezili na referentko na upravni enoti, ki žanje celih 1.008 evrov bruto! Pa naj še kdo reče, kako lepo je delati v javnem sektorju.

Starejše novice