Foto: Bobo
S poučnimi videoposnetki razbijamo mite o kohezijski politiki Evropske unije.

V sklopu projekta Trendi kohezije s pomočjo poučnih posnetkov približujemo kohezijsko politiko Evropske unije in pojasnimo, da ni namenjena zgolj črpanju finančnih sredstev, ampak da je naložba v našo skupnost in našo prihodnost.

V Sloveniji se nadaljuje premik k bolj trajnostni mobilnosti, pri čemer kohezijska politika Evropske unije igra ključno vlogo pri podpori in financiranju inovativnih projektov.

Električni avtobusi: Nova doba javnega prevoza v Ljubljani

Eden od takšnih pionirskih projektov je uvedba električnih avtobusov v Ljubljani, ki so postali del širše iniciative za zmanjšanje emisij v mestu. 

Financirani s sredstvi Evropske unije, ti avtobusi ne le zmanjšujejo okoljski odtis, temveč tudi zagotavljajo tišje in prijetnejše vožnje za vse potnike.

Slika je simbolična.

BicikeLJ: Pedala v prihodnost urbane mobilnosti

Poleg tega sistem izposoje koles, imenovan BicikeLJ, ki je prav tako podprt s sredstvi Evropske unije, spodbuja prebivalce in obiskovalce Ljubljane k izbiri kolesa za krajše razdalje namesto avtomobila. 

Ta priljubljena storitev je prispevala k zmanjšanju prometne gneče in spodbujanju aktivnega življenjskega sloga.

Pametne investicije za zeleno prihodnost

Projekti, kot sta uvedba električnih avtobusov in sistem izposoje koles, kažejo, kako lahko pametne investicije v trajnostno mobilnost prispevajo k bolj zelenemu, zdravemu in povezanemu okolju. 

Skupaj s temi iniciativami Slovenija ustvarja svet, kjer so čiste, zelene in pametne mobilne rešitve temelj vsakodnevne mobilnosti.

sofinancira EU

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Starejše novice