Na Ptuju se je včeraj odvijala prava drama. Prišlo je do streljanja. Osumljenec, 56-letni domačin je sam poklical policijo in jih opozoril na uporabo strelnega orožja. Policisti so moškega prijeli okrog 18.30 zvečer.

Stala sem tukaj ob ograji, ko se je mimo pripeljal policist in mi povedal, naj grem raje v hišo, nam zaupa ena od bližnjih sosed.

Po navodilih policista vse do konca dne tako hiše ni zapustila.

Domačini po strelski drami

»Ja, malo je bilo vznemirljivo, ne. Najbolj pa sem bil v skrbeh, če bom prišel jaz do moje gostilne, ker hodim na malico,« pove eden od domačinov.

»Nismo točno vedeli, kaj se dogaja, če je sploh, če je varno ali ni varno, vedno več je bilo policije, vedno več tudi cest zaprtih, tako, da marsikdo v tem naselju ni prišel do svojega doma,« dodaja domačinka.

Osumljenec je policijo poklical sam in jih opozoril na uporabo strelnega orožja. Z balkona je sprožil več strelov in pri tem zadel mimovozeče vozilo, v katerem sta bili dve osebi, večkrat je meril proti policistom. Žrtev ni bilo.

Preberite še:

56-letnika so pripadniki specialne enote prijeli okrog pol sedme ure zvečer, in sicer na balkonu hiše, zaradi upiranja je osumljeni utrpel lažje telesne poškodbe.

»Moški se je ob prejetju policistom močno upiral, zato so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva,« pove Stanko Vidovič, vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor.

Osumljenec na policiji obravnavan že lani

Osumljeni je imel dovoljenje za posest orožja, sicer je lansko leto že bil obravnavan zaradi kaznivega dejanja grožnje. Takrat mu orožja niso odvzeli.

»Do tega postopka pride, ko dejansko prenehajo veljati razlogi, zaradi katerih smo dovoljenja izdali. Najpogosteje sta to dva, torej da obstaja zadržek javnega reda in miru in da se ugotovi, da oseba ni zanesljiva. Ampak postopek se vedno začne tako, da najprej policija ugotovi določeno kršitev,« razloži Metod Grah, načelnik upravne enote Ptuj.

Motiv v tem trenutku še ni znan. Osumljeni je sicer govoril, da bo streljal, ne pa na koga.

Osumljencu je bila, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja, odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Policijsko pridržanje lahko traja največ 48 ur, torej do jutri zvečer.

Preberite še:

Komentarji (3)

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

"Prisilna sredstva" je širok pojem, lažja poškodba tudi. To ni nobena informacija. Ali so ga "skopali" v solzilcu ali so mu zvili oko? No.., za naslednjič bo vedel, da tudi on mora imeti berajt ene tri ali štiri literske spraye...

Bindi (ni preverjeno)

In za to so potrebovali cel dan ...

Meri (ni preverjeno)

Halo, novinarji na Ptujinfo, kdo vas plačuje, da še kar naprej ne prenehate pisariti o zelo žalostnem dogodku??!!

Starejše novice