Slika je simbolična.
V četrtek je prišlo do streljanja na območju Ljubljanske ulice.

Kot smo danes že poročali, je včeraj v popoldanskih urah prišlo do streljanja na območju Ljubljanske ulice pri Oddelku za psihiatrijo.

Iz UKC Maribor so sporočili, da je včeraj nekaj minut po 17. uri prišlo do streljanja na paciente in varnostnika Oddelka za psihiatrijo.

Neznana oseba je domnevno z zračno puško, streljala na paciente Oddelka za psihiatrijo, ki so bili na sprehodu na dvorišču oddelka.

Kasneje je oseba streljala tudi na varnostnika oddelka, ki je preverjal, ali so vsi pacienti evakuirani v stavbo Oddelka za psihiatrijo.

V UKC Maribor še dodajajo, da varnostnik ni utrpel poškodb, štirje pacienti so pridobili lažje telesne poškodbe, eden od teh pacientov je bil poslan na dodaten pregled v travmatološko ambulanto. 

Po incidentu so do nadaljnjega zaradi zagotavljanja varnosti pacientov izhodi na dvorišča Oddelka za psihiatrijo preklicani. UKC Maribor in Oddelek za psihiatrijo sodeluje s PP II Maribor.

Streljal mladoletnik 

Mariborski policisti zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Popoldne je neznanec na območju Ljubljanske ulice z uporabo neznanega orožja - prve ugotovitve kažejo na to, da je streljal z zračnim orožjem, lažje poškodoval štiri osebe.

V zvezi z dogodkom so policisti včeraj zvečer izsledili mladoletno osebo in bodo ukrepali v skladu pristojnostmi, sicer pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka.

Komentarji (1)

orožnik (ni preverjeno)

Sedaj pa se odločite, levičarsko skropucalo, včeraj je streljal z balkona, danes pa že kar v bolnišnici, če lažeš, vztrajaj pri laži do konca.

Starejše novice