Slika je simbolična.
Minuli konec tedna so imeli policisti Policijske postaje Ormož polne roke dela.

V petek, 19. marca, ob 12.43 so bili ormoški možje v modrem obveščeni o onesnaženju vozišča. Patrulja je na kraju lastnika opozorila zaradi kršitve določil zakona o cestah.

Nekoliko kasneje, ob 13.46, so bili s strani občana obveščeni, da so mu poškodovali ograjo na vikendu.

Patrulja na kraju ugotovila, da gre za prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, saj je voznik z vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval žičnato ograjo oškodovanca. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 13.49 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je pacient fizično napadel zaposlenega delavca. Ker na kraju ni bilo takoj mogoče ugotoviti vseh okoliščin prekrška so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 21.17 so bili napoteni na dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo. 

V soboto obravnavali poskus tatvine

V soboto, 20. marca, ob 9.54 so bili ormoški policisti obveščeni o poškodovanem vozilu na parkirnem prostoru. Patrulja na kraju ugotovila, da je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika poškodoval pravilno parkirano vozilo. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

V popoldanskih urah, ob 15.10, so bili s strani občana obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu, ki je s tem zaprl dovozno pot do stanovanjske hiše. Do prihoda policistov na kraj, je bilo vozilo že umaknjeno, zato so policisti zadevo zaključili z opozorilom. 

Zvečer, ob 20.04 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti.

Rezultat preizkusa je pokazal 0.30 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 01.42 so bili s strani občana obveščeni o zadrževanju osebe v stavbi. Patrulja je na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovila, da je storilec vstopil v več stanovanjski objekt, kjer so bila odprta vhodna vrata.

Vstopil je v predprostor, kjer je pristopil do enokrilnih zaklenjenih vrat, ki jih je z silo telesa poskušal odpreti, pri tem pa se mu je omenjeni kovinski ročaj odtrgal od vrat. Storilec je odstopil od prvotnega namena in kraj zapustil.

Evidentirano je kaznivo dejanje Poskus velike tatvine in po zbranih vseh obvestilih bodo ormoški policisti na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Nedelja ni minila brez alkoholnega prekrška in povoženih divjadi

V nedeljo, 21. marca, ob 10.24 uri so obravnavali spor med partnerjema, kjer so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom, saj nismo ugotovili elementov kaznivega dejanja ali prekrška. 

Zvečer, ob 21.09, je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti.

Rezultat preizkusa je pokazal 0.34 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Malo kasneje, ob 23.31, so bili obveščeni o sumljivem vozilo v Žerovincih. Izsledili smo ga v Pušencih. Pri ugotavljanju identitete oseb in vozil smo ugotovili, da gre za tujca iz Bosne in Hercegovine in Srbije, ki sta imela pogoje za vstop v Republiko Slovenijo, ter sta iz Evropske unije v svojo državo bivanja prevažala dve vozili. Drugih posebnosti niso zaznali.

Ob 03.12 so na ormoški obvoznici obravnavali povoženje divjadi. Od ogleda so odstopili. O poginuli srni je bil obveščen higienik. 

Ob 05.35 so v Krčevini obravnavali še eno povoženje divjadi. Od ogleda so odstopili. O poginuli srni je bil obveščen higienik.

Starejše novice