Zaradi kaznivih dejanj nasilništva, groženj, napada na uradno osebo, preprečitve uradnega dejanja oziroma maščevanja uradni osebi, je preiskovalni sodnik odredil pripor trojici nasilnežev z območja Policijske postaje Velenje.

Velenjski policisti so bili v preteklem mesecu večkrat obveščeni o poškodovanju stvari in nasilju v Šaleku, v Velenju. Zaradi navedenih prijav so poostrili nadzor na tem območju in pri tem identificirali združbo mlajših moških, ki je izvajala nasilje.

Pri večini nasilnih dejanj so bili prisotni 20-letnik in dva 21-letnika, vsi doma z območja Policijske postaje Velenje. 

Trojica je osumljena več kaznivih dejanj nasilništva, kaznivih dejanj groženj ter več več kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Med drugim je 21-letnik 18. februarja v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval. 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku tudi zasegli nož. 

13. marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko in napadli dva moška, ki sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali. Policisti so na kraju pri enem nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval. 

Vse storilce so možje v modrem že obravnavali

Zoper trojico so kar devetnajstkrat ukrepali še zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, osemkrat zaradi kršitev zakona o orožju ter trikrat zaradi zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. 20-letniku in obema 21-letnikoma so policisti v tem tednu odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

O posameznih dejanjih osumljenih policisti še zbirajo obvestila in bodo kazensko ovadbo po zbranih obvestilih dopolnili. Oba 21-letnika so možje v modrem v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru ter zaradi kršitev zakona o orožju ter zaradi zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

20-letnik je bil v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Kazensko so ga ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

Komentarji (1)

Default (ni preverjeno)

Cefuri

Starejše novice