Slovenska policija je po celi državi opravila 47 hišnih preiskav, zasegla več kot 100 kilogramov drog in preko 150 tisoč evrov.

Slovenska policija je včeraj zaključila obširno, več kot dve leti trajajočo kriminalistično preiskavo, katero je vodila zoper mednarodno organizirano kriminalno združbo, ki se je ukvarjala z izvrševanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so sporočili s Policije. 

Vseslovenska policijska akcija

V preiskavi je slovenska policija prijela več osumljencev, ki so s prepovedanimi drogami oskrbovali slovenski in tuji trg. Člani navedene kriminalne združbe so različne vrste prepovedanih drog tihotapili tudi iz tujine, v velikih količinah pa so sami izdelovali prepovedano drogo amfetamin.

Preiskavo so vodili ljubljanski kriminalisti skupaj z Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi pod usmerjanjem Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. Preiskava je potekala tudi v intenzivnem sodelovanju s hrvaško policijo in policijami iz več drugih evropskih držav.
 

Hišne preiskave tudi na območju Štajerske

Slovenski kriminalisti so v času preiskave, do izvedbe zaključne akcije zbrali dokaze, da je 45 članov navedene organizirane kriminalne združbe v tem času v Sloveniji izvršilo najmanj 48 kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V zaključni akciji je sodelovalo 460 kriminalistov in policistov iz različnih policijskih enot, iz vseh treh nivojev delovanja slovenskega policije, državnega, regionalnega in lokalnega. Sodelovali so policisti in kriminalisti iz različnih policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave.

Policisti in kriminalisti so opravili 47 hišnih preiskav na širšem območju Ljubljane, Maribora in Celja, v katerih so zasegli večje količine različnih prepovedanih drog, pripomočke za izdelavo in pakiranje drog, predhodne sestavine, prirejene prostore za gojenje prepovedanih drog, več kosov nelegalnega orožja in nabojev ter večjo količino denarja, ki je bil pridobljen s preprodajo prepovedanih drog.

Foto: Policija

Gre za stare znance policije

Izpostavili so, da so v okviru preiskave zasegli preko 120 kg amfetamina in več deset kilogramov drugih vrst prepovedanih drog. Zasegli so tudi preko 150.000 evrov. Prijeli in odvzeli prostost so 20 osumljenim osebam, od katerih jih bo večina danes privedena s kazensko ovadbo na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Večina osumljencev, ki bodo privedeni, je bila predhodno že obravnavana za kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami, nekateri pa tudi za kazniva dejanja z elementi nasilja oziroma premoženjske kriminalitete, so še sporočili s Policije.

Operativne aktivnosti še intenzivno potekajo, zato bo več pojasnil in podrobnosti o preiskavi znanih jutri.

Foto: Policija

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice