»Bil si in ostal nam boš vzor,« so v daljšem zapisu na družbenem omrežju Facebook v slovo znanemu gostincu med drugim zapisali njegovi svojci.

Kot smo včeraj že poročali, je boj z boleznijo izgubil znani gostinec Jože Braček, lastnik priljubljenega Gostišča pri Antonu v Cerkvenjaku, pod njegovim okriljem pa je delovala tudi Gostilna pri Maji v Svetem Juriju ob Ščavnici. Umrl je v 63. letu.

Na družbenih omrežjih so se zvrstili številni žalni odzivi, njegovo življenjsko pot pa so opisali tudi na Facebook profilu Gostišča pri Antonu.

»Ustvaril je prostor, kjer se ljudje družimo in združimo.«

Znani in cenjeni gostinec je svojo gostinsko pot začel skupaj s svojim prijateljem Simonom. Skupaj sta napisala uspešno poglavje in nato šla vsak svojo gostinsko pot, ki se piše še danes. 

»V svoji strasti do nogometa je ustanovil klub malega nogometa Vitomarci in s pomočjo prijateljev organiziral nogometne turnirje, po katerih so Vitomarci postali poznani daleč naokrog,« so zapisali njegovi svojci.

V svojem življenju je organiziral mnogo dogodkov, ustanovil dve gostilni in diskoteko: »Ustvaril je prostor, kjer se ljudje družimo in združimo.«

»Lepi trenutki nas učijo, kako lepo je živeti in biti srečen, teh imamo polno. Slabi trenutki so opozorilo, učijo nas ravnati drugače, da lahko ustvarimo še več lepih trenutkov. Tako ustvarjamo prostor sreče in to delamo tako dolgo, dokler nam ne ostanejo samo lepi spomini in radost,« so še zapisali.

»Bil si in ostal nam boš vzor,« so zaključili.

Pogreb bo v torek, 1. junija, 2021 ob 15. uri na pokopališču pri Svetem Andražu v Slovenskih goricah.

Žara bo položena v mrliško vežo dve uri pred pogrebom.

Starejše novice