Mandata za položaja direktorja in strokovnega direktorja ptujske bolnišnice se iztekata. Aktualna vodilna sta za Ptujinfo razkrila, da želita mandata podaljšati.

Le še do konca junija je ostalo mandata Anice Užmah, sicer direktorice, in Teodorja Pevca, sicer strokovnega direktorja ptujske splošne bolnišnice.

Takrat se jima izteče aktualni mandat, do nedavnega pa se niti Užmah niti Pevec nista opredelila do ponovne kandidature.

Za mesto direktorja štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja ena

Razpis za mesto direktorja in strokovnega direktorja ptujske bolnišnice se je iztekel 10. maja, a po pošti lahko prijave prispejo še vse do danes.

Danilo Lončarič, predsednik sveta ptujske bolnišnice, je za STA navedel, da bo v petek razpisna komisija prispele vloge odprla in preverila njihovo ustreznost. 

Lončarič je za STA razkril tudi, da so za mesto direktorja prispele štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja pa ena. 

Pevec je razkril, da se bo potegoval za nov mandat

Aktualni strokovni direktor ptujske bolnišnice je za Ptujinfo potrdil, da je oddal prijavo za nov mandat na tem mestu. 

Kljub temu da se je na marčevski bolnišnični seji Pevec nekoliko pošalil, da se v tistem trenutku za nov mandat ne bi odločil, pa si je, očitno, premislil. 

Za Ptujinfo je dejal, da se je za vnovično kandidaturo odločil zaradi jasno izražene podpore vseh najožjih sodelavcev. 

»Sem oddal vlogo, predvsem zavoljo jasno izražene podpore vseh najožjih sodelavcev, s katerimi smo v prvem mandatu delali zelo dobro, v težkih okoliščinah, in ne glede na okoliščine si postavili jasne prioritete, kako naprej,« je razkril. 

Opredelila se je tudi Anica Užmah

Tudi Anica Užmah je za Ptujinfo razkrila, da je oddala prijavo za nov mandat na položaju direktorice. 

Zakaj? Dejala je, da se je odločila za oddajo, ker so z zaposlenimi bolnišnico postavili na noge, obenem pa je v bolnišnici veliko znanja in pripravljenosti ta nadaljevanje procesov. 

»Ker smo skupaj z zaposlenimi bolnišnico postavili na noge in mi ni vseeno, kaj se bo z njo in zaposlenimi dogajalo. V bolnišnici je ogromno znanja in pripravljenosti za nadaljevane procesov,« je Užmah odgovorila na vprašanje, čemu botruje odločitev. 

Obenem dodaja, da kmalu pretekli mandat ocenjuje kot zelo uspešen. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice