Foto: Mestna občina Ptuj
Mestna občina Ptuj se je naposled odločila objaviti razpis za Ptujsko kavarno.

Ptujska kavarna je lokal Javnih služb Ptuj. Decembra lani so jo razširili še v prostor Ptujskega škrnicla, ki so ga zaprli. 

Takrat so se na javnih službah odločili lokala združiti, saj so bile v kavarni sprva le tri mize, s katerimi pa je, kot so dejali, težko zagotavljali pozitivno poslovanje v zimskih mesecih. 

V kavarni so se že dlje časa soočali z upadom prometa, zato pozitivno niso poslovali.

Dvome izpostavljali že svetniki ... 

Svoje dvome pa so izpostavljali tudi že ptujski svetniki. Nekateri so mnenja, da bi Javne službe Ptuj morale ostati zveste svoji primarni dejavnosti, drugim je bila ideja o kavarni pod taktirko tega podjetja všeč. 

Lansko leto pa je Miha Požgai, sicer del svetniške skupine Liste Andreja Čuša, podal vprašanje glede lokala. Zanimalo ga je, kolikšna je izguba lokala na mestni tržnici in ali bodo na javnih službah začeli razmišljati o oddaji lokala. 

»Ali ne bi bilo bolj smiselno razmišljati o sezonskosti same gostilne kot o njeni širitvi? Pri sezonskih gostilnah postane problem zagotavljanje kadra. Sam ne vidim rentabilnosti tega projekta in mislim da bi se gostilna morala oddati najboljšemu ponudniku,« je bil oster Požgai. 

Kavarna gre v najem, so potrdili na javnih službah

Javne službe Ptuj so za Ptujinfo nedavno potrdile, da predvidevajo, da bodo prenehali z upravljanjem kavarne, saj so se soočali s težavami pri obvladovanju manjše poslovne enote z majhnim številom zaposlenih.

Težko so zagotavljali nadomeščanja, kader, so pojasnili. 

»Zato menimo, da bo nekdo, ki mu je gostinstvo glavna dejavnost, te težave reševal lažje, s tem pa tudi izboljšal kvaliteto gostinske ponudbe na mestni tržnici,« so še razkrili za Ptujinfo. 

Vabijo gostince, da oddajo svojo ponudbo

Prav danes pa je Mestna občina Ptuj objavila poziv za zbiranje ponudb za oddajo poslovnega prostora Ptujske kavarne, ki se nahaja na mestni tržnici. 

Poslovni prostor, torej kavarna, se nahaja v pritličju in je v skupni izmeri 85,60 kvadratnih metrov. 

Predmet oddaje je gostinski lokal, z dvema prostoroma za goste lokala ter s prostori za zaposlene, ki obsegajo dvojne sanitarije za zaposlene, dva skladiščna prostora, pisarno in hodnik. Sanitarije za zaposlene so že opremljene, skladiščne prostore in pisarno si uredi in opremi najemnik sam, na svoje stroške, so zapisali v razpisni dokumentaciji. 

Lastnik opreme pa so Javne službe Ptuj

Prostor je sicer polno opremljen za izvajanje gostinske dejavnosti, a obstoječa gostinska oprema v lokalu ni predmet tega javnega zbiranja ponudb - ta je namreč last Javnih služb Ptuj. 

Gostinec, ki bi prostor želel najeti z opremo, bi se tako moral obrniti še na Javne službe Ptuj. Ocenjujejo, da bi vrednost najema te gostinske opreme znašala približno 170 evrov neto na mesec, a so pripravljeni opremo tudi prodati. 

Obenem je treba poudariti, da je možen tudi najem ali odkup druge premične gostinske opreme in drobnega inventarja, saj je tudi tega lastnik podjetje javnih služb. 

Najem za pet let, taka bi bila najemnina

Gostinec, ki bi želel prostor najeti, se bo moral zavezati za pet let. 

Obvezna izhodiščna ponudba najemnine je 620 evrov neto na mesec. Ponudniki, ki bodo ponudili nižji znesek, bodo izključeni iz nadaljnjega postopka. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice