Mandata za položaj direktorja in strokovnega direktorja ptujske bolnišnice se iztekata.

Le še do konca junija je ostalo mandata Anice Užmah, sicer direktorice, in Teodorja Pevca, sicer strokovnega direktorja ptujske splošne bolnišnice.

Takrat se jima izteče aktualni mandat, do nedavnega pa se niti Užmah, niti Pevec nista opredelila do ponovne kandidature.

 Za mesto direktorja štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja ena

Razpis za mesto direktorja in strokovnega direktorja ptujske bolnišnice se je iztekel 10. maja, a po pošti lahko prijave prispejo še vse do tega petka, 13. maja. 

Danilo Lončarič, sicer predsednik sveta ptujske bolnišnice, je za STA navedel, da bo v petek razpisna komisija prispele vloge odprla in preverila njihovo ustreznost. 

Lončarič je za STA razkril tudi, da so za mesto direktorja prispele štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja pa ena. 

To je razkril Pevec

Aktualni strokovni direktor ptujske bolnišnice je za Ptujinfo potrdil, da je oddal prijavo za nov mandat na tem mestu. 

Kljub temu da se je na marčevski bolnišnični seji Pevec nekoliko pošalil, da se v tistem trenutku za nov mandat ne bi odločil, pa si je, očitno, premislil. 

Za Ptujinfo je dejal, da se je za vnovično kandidaturo odločil zaradi jasno izražene podpore vseh najožjih sodelavcev

»Sem oddal vlogo, predvsem zavoljo jasno izražene podpore vseh najožjih sodelavcev, s katerimi smo v prvem mandatu delali zelo dobro, v težkih okoliščinah, in ne glede na okoliščine si postavili jasne prioritete, kako naprej,« je razkril. 

Starejše novice