Ladjica, ki je ponujala turistične prevoze po Dravi, se poslavlja …

Dravska vila, lahko bi rekli eden od simbolov Maribora, se poslavlja. Gre za edino ladjo v Mariboru, ki je že več mesecev 'na suhem' zaradi prenove Lenta in izgradnje nove brvi pri Starem mostu, ki je zaprla njeno plovno pot.

Kot je danes ekskluzivno za Mariborinfo povedal lastnik podjetja Don Travel Marjan Krajnc, jim je ladjico uspelo spraviti pod novo brv in je zdaj pred Mariboxom, kjer jo bodo v naslednjih urah dvignili iz vode.

»Dravska vila se poslavlja od Maribora, kje bo plula v prihodnje še ni točno znano,« je dejal Kranjc.

Dodal je še, da je idej bilo več, ena od njih je bila Ptuj, vendar je zaradi cestnih omejitev ni možno prepeljati do tja.

Kranjc je povedal, da bo do pomladi parkirana v Mariboru, na pomlad bo pa šla ali v Beograd ali v Budimpešto.

Spomnimo ...

Aprila je Kranjc dejal, da je razočaran, da ladjica ni več dobrodošla pri mestnih oblasteh, čeprav jo je pred več kot desetimi leti naročila prav občina. 

Že splavitev ladjice leta 2010 so spremljali zapleti, med drugim težave na poti iz srbske ladjedelnice v Maribor, namigovanja o domnevni korupciji ob uvedbi turističnih prevozov na Dravi ter izgradnja Studenške brvi na reki, ki otežuje plovbo okoli 22 metrov dolge in skoraj 40 ton težke ladje.

Starejše novice