Začel se je 32. mednarodni sejem MEGRA. Otvorili so ga s svečano prireditvijo in podelitvijo okoljskih certifikatov.

V Gornji Radgoni je danes, v sklopu Pomurskega sejma, vrata odprl 32. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij MEGRA.

Trajal bo vse do 11. marca, obiskovalcem pa je na voljo raznovrstna ponudba ter zanimiv spremljevalni program.

Letošnji slogan je »Gradimo z naravo«, na 9500 kvadratnih mestih pa se predstavlja kar 185 razstavljavcev iz 12 držav.

185 razstavljavcev s področja gradbeništva in gradbene mehanizacije

Razstavni program letošnjega sejma obsega materiale za gradnjo, stavbno pohištvo, gradbeno mehanizacijo, opremo in orodja, ostrešja in kritine, protivlomno in zaščitno opremo, opremo za gradbišča in ostale gradbene materiale.

Predstavlja pa tudi najnovejše možnosti za sodobne zelene novogradnje, obnovo stavb in urejanje okolice ter izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje. 

Slavnostna otvoritev s podelitvijo okoljskih certifikatov

Poleg raznovrstnih razstavljavcev pa je pester tudi program strokovnega in spremljajočega dogajanja.

Ob današnjem dnevu žena so pripravili okroglo mizo z naslovom »Ženske v gradbeništvu«, nato pa je sledila svečana otvoritev in slavnostna podelitev okoljskih certifikatov »Znak kakovosti v graditeljstvu«. Podelili so tudi priznanja za inovativne rešitve na področju krožnega gospodarstva za leto 2022. 

Otvoritvi je prisostvovala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, govor pa je imela tudi županja občine Gornja Radgona Urška Mauko Tuš.

Pester program se nadaljuje tudi v prihodnjih dneh, skozi celotni sejem pa bodo obiskovalcem na voljo še razni brezplačni nasveti in strokovna predavanja, na primer o pridobitvi nepovratnih sredstev in ugodnih kreditih Eko sklada, o celoviti prenovi stavb ter o trajnostnem ogrevanju.

Utrinke iz današnje svečane otvoritve sejma MEGRA 2023 si oglejte spodaj, celoten program pa najdete tukaj

Starejše novice