Vir: Društvo UP-ornik
Društvo Up-ornik zbira denar za gospoda, ki mu je požar čez noč vzel vse, kar je čez leta zgradil. Zato pozivajo vse k pomoči.

Boris Krabonja, ustanovitelj in zastopnik društva UP-ornik s sedežem v Mariboru, je na družbenem omrežju Facebook začel posebno kampanjo zbiranja sredstev z namenom pomagati gospodu, ki je nenadoma ostal brez strehe nad glavo.

Društvo UP-ornik je namreč humanitarna organizacija za pomoč ranljivim skupinam prebivalstva. Sestavlja ga skupina prostovoljcev, ki svoj prosti čas nameni reševanju stisk ljudi, ki so zaradi različnih življenjskih okoliščin ostali sami, brez kakršnekoli pomoči in odrinjeni na rob družbe.

»Zaradi dejanja nekoga je ostal brez doma le v nekaj trenutkih. Ostal je brez strehe na glavo. Požar mu je vzel vse kar si je zgradil,« so zapisali v društvu UP-ornik.

Do ponedeljka so že zbrali 3388 evrov vendar, pa do doseženega cilja potrebujejo še 7482 evrov.

»Dom ni le prostor, v katerem naj bi se vsak človek počutil varnega in ljubljenega. Dom je kot sestavljanka, ki jo postopoma ustvarjamo, nikoli ni dokončana in se vedno dopolnjuje ter izboljšuje. Dom je prostor, kjer doživimo najlepše trenutke, vendar pa je občutek brez strehe nad glavo neopisljiv,« poudarjajo v mariborskem društvu UP-ornik.

Kako lahko pomagate?

V društvu UP-ornik vabijo vse, da z donacijo izkažejo svojo solidarnost. Denar lahko posamezniki darujejo:

  • z nakazilom na TRR račun: SI56 6100 0001 3621 087, sklic SI99, namen: GOSPOD J,
  • s poslano SMS-donacijo: pošljite UPORNIK5 na 1919 za donacijo v višini 5 evrov ali UPORNIK10 na 1919 za donacijo v višini 10 evrov,
  • Z nakazilom preko sistema PayPal-

Podpora vsakega posameznika bo namreč omogočila društvu UP-ornik, da pomaga gospodu obnoviti njegov dom ter mu vrniti upanje in dostojanstvo.

Starejše novice