Slika je simbolična.
Tudi letos so od spomladi do jeseni med prostimi delovnimi mesti na voljo številna sezonska dela v kmetijstvu. Zbrali smo nekaj zanimivih ponudb pri nas.

Prebrskali smo ponudbo prostih sezonskih delovnih mest v kmetijstvu, ki so trenutno objavljena na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije

Išče se več delavcev za trganje grozdja

Radgonske gorice iščejo 120 oseb za trganje grozdja v največjih vinogradih v Pomurju. 

Sezonske delavce iščejo od konca avgusta do začetka septembra 2023, obiranje grozdja pa bo v vinogradih na lokacijah Hercegovščak, Črešnjevci in Janžev vrh - Kapela.

Delo poteka v skupini, občasno je možno dvigovanje bremen do 15 kilogramov, zaradi dela na prostem pa so lahko tudi neugodne klimatske razmere.Vsi delavci morajo imeti ustrezno delovno zaščitno opremo: vedro, škarje, primerna obutev in oblačila. V primeru zadostnega interesa bo organiziran posebni avtobusni prevoz iz Murske Sobote, za vse sezonske delavce pa ponujajo tudi topel obrok.

Za več informacij o delu in prijavo se lahko obrnete na telefonske številke: 041 833 856 (Hercegovščak), 031 209 764 (Črešnjevci) in 031 551 038 (Janžev vrh - Kapela).

Trganje grozdja je možno tudi v okolici Ormoža, kjer podjetje Puklavec Family Wines išče 150 oseb za sezonsko delo.

Delavce potrebujejo v času trgatev, in sicer od 20. avgusta do 31. oktobra. Delo poteka na prostem, v vinogradih, dela pa se v skupini. Potrebna je dobra fizična kondicija, ni dvigovanja težjih bremen (razen dvigovanje vedra z grozdjem).

Za prijavo na delo lahko kontaktirate telefonsko številko: 02 741 57 17 ali pišete na: [email protected].

Obiranje grozdja je možno še v podjetju Dveri Pax, kjer potrebujejo od 40 do 60 oseb za pomoč pri trgatvah. 

Delo je možno od septembra do konca oktobra 2023, poteka pa na območju Pesnica - Jarenina, Kapela oziroma v okolici Radencev in Ljutomera.

Dela se v skupini, pri čemer je potrebna dobra fizična kondicija, dvigovanja težjih bremen (razen dvigovanje vedra z grozdjem) pa ni.

Več informacij o delu lahko dobite na telefonski številki: 040 473 341. 

Potrebujejo tudi pomoč pri obiranju Luštnega paradižnika

Odločite se lahko tudi za obiranje paradižnika. Podjetje Paradajz, ki prideluje najbolj slasten paradižnik Lušt, išče 15 oseb za obiranje paradižnika

Delo je možno vse do konca avgusta, opravlja pa se v rastlinjaku v Renkovcih v dopoldanskem času. 

Gre za stoječe delo, paradižnik se obira v škatle na vozičku, potrebno je dvigovanje bremen do deset kilogramov.

Za prijavo na to sezonsko delo lahko pišete na elektronski naslov: [email protected] ali se oglasite osebno v tajništvu družbe Paradajz d.o.o, Renkovci 57/c, 9224 Turnišče.

Odločite se lahko še za obiranje jabolk

Če vam ne leži ne trganje grozdja in ne obiranje paradižnika, pa je možno še sezonsko delo obiranja jabolk. 

Sadjarstvo Šilec potrebuje 50 oseb za obiranje jabolk. 

Delo je možno v avgustu, septembru in oktobru 2023, poteka pa v naselju Godemarci pri Mali Nedelji na prostem in v skupini. Za vse delavce je zagotovljena tudi topla malica in sok.

Za več informacij o delu in prijavo se lahko obrnete na telefonski številki: 041 611 617 ali 02 586 10 24.

Sezonske delavce za obiranje jabolk potrebujejo tudi v Sadjarstvu Slom v Podravju. In sicer iščejo 30 oseb za obiranje jabolk na lokacijah Zreče, Loče, Slovenska Bistrica, Limbuš in Ptuj.

Sezonsko delo je na voljo od 20. avgusta do 20. oktobra 2023, začne pa se vsak dan ob 7. uri.

Gre za lažje fizično delo, ki poteka na prostem. Potreben je lasten prevoz, pri čemer vozniku vrnejo potne stroške, če ima v avtomobilu sopotnike - obiralce.

Za prijavo na delo lahko kontaktirate telefonsko številko: 031 610 514.

Kdo lahko opravlja sezonska dela?

V kolikor se odločite za sezonsko delo, je potrebno izpolniti pogodbo o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu, ki mora biti sklenjena med brezposelno osebo in nosilcem ali članom kmetijskega gospodarstva po zakonu o kmetijstvu.

Sezonska dela se sicer na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije stalno dodajajo, seznam prostih sezonskih delovnih mest najdete tukaj.

Komentarji (1)

KLOCN (ni preverjeno)

Ali te potem povabijo tudi na martinovanje...?

Starejše novice