Kako se cene sladoleda gibljejo pri priljubljenih sladoledarjih na Ptuju?

Sladoled je postal obvezen del prihajajočih toplih in vročih dnevov. Vsak bo izbral svoj najljubši okus, mogoče kepico ali dve, vendar so cene z leti narasle. 

Preverili smo, kako se cene sladoleda gibljejo pri priljubljenih sladoledarjih na Ptuju.

Ponujajo veganske in premium okuse

V centru mesta je na voljo kar nekaj ponudnikov izvrstnih sladoledov. Pri sladoledu Borovnica bi za kepico odšteli 1,80 evra. Enake cene ponujajo pri Sladolednici Deti, Gelaterii & Cafeterii Jagoda in slaščičarni Zvezda.

Pri Gelaterii & Cafeterii Jagoda ponujajo tudi tri veganske in premium okuse. Izbiramo lahko med veganskim mango in vegansko temno čokolado, za premium okus pa ponujajo pistacijo. Za te izbrane okuse bi odšteli 2,50 evrov

Pri sladoledarni Lastovka, ki je bila lani po izglasovanju bralcev Ptujinfo izbrana za naj sladoled, letos za kepico odštejemo 1,80 evra. Pri Lastovki ponujajo veganske sorbete in okuse brez glutena, za premium okus pa odštejemo 2,20 evra

Ponudnik z nižjo ceno kepice sladoleda

Čeprav ponudniki sladoledov v centru Ptuja ponujajo enako ceno kepice sladoleda, smo ceno preverili še pri enem ponudniku.

Pri glavni avtobusni postaji v Baru Jagoda ponujajo kepico sladoleda za 1,60 evra. Bar Jagoda ponuja raznovrsten nabor odličnih okusov sladoleda, ponuja pa tudi veganske okuse.  

Ptujčani še vedno izberejo klasične okuse

Vedno več je novih okusov za izbiro, ampak ponudniki sladoleda na Ptuju trdijo, da stranke najraje izberejo klasične okuse, kot so čokolada, jagoda, vanilija, jagoda in cookies.

Komentarji (1)

ZVITOFELTNEŽ (ni preverjeno)

Da bi se počutil kot na morju mi tja ni treba iti. Grem na sladoled in ga plačam kot na morju...

Starejše novice