Slika je simbolična (foto: Bobo).
Z ministrstva za obrambo za sporočili, da bo čez Slovenijo potekal premik vojaških vozil.

Med 10. in 24. oktobrom lahko vozniki pričakujejo občasno povečan promet na razdalji med Koprom in mednarodnim obmejnim prehodom z Madžarsko Pince, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Kaj je razlog? Enote obrambnih sil Združenih držav Amerike bodo v okviru redne rotacije svojih enot v Evropi opravile tranzit čez Slovenijo. 

Vojaška vozila in opremo bodo peljali po tirih in po cesti

Transport zavezniške opreme je predviden z vlakovnimi kompozicijami in po cesti. »Cestni in železniški tranzit bosta potekala iz Kopra proti Madžarski tako, da bosta čim manj moteča za druge udeležence prometa,« pojasnjujejo na obrambnem ministrstvu.  

Kolone vojaških vozil bosta spremljala vojaška policija Slovenske vojske in občasno tudi helikopter Slovenske vojske, premikale pa se bodo zunaj prometnih konic

Ameriška kopenska vojska bo v pristanišču v Kopru sprejela in razložila približno 850 kosov opreme, dodeljene brigadi za logistično zagotovitev 101. divizije, iz baze Fort Campbell v Kentuckyju. 

Napotena pa je v podporo ameriškim silam v Evropi in Natovim zaveznicam kot odziv na krizo v Ukrajini.

Na ministrstvu dodajajo, da gre za prvi tovrstni in tako obsežni logistični premik ameriške kopenske vojske iz pristanišča Koper preko ozemlja Slovenije.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

MATEJ (nepreverjen)

ME VESELI. KAR TAKO NAPREJ PROTI JEDERSKI KATASTROFI. KRETENI AMERIŠKI IN EVROPSKI! ČE MISLITE, DA BOSTE RUSIJO PREMAGALI, SE KREPKO MOTITE! OČITNO JE BILO ZADNJE TEDNE NEKAJ GNILEGA V RUSKI VOJSKI, AMPAK SO SEDAJ TO GNILOBO ODPRAVILI. IN CELOTNA ZADEVA SE NE BO DORO KONČALA. NAJBOLJ PA BO NAFUKALA UKRAJINA. PA TUDI MARSIKATERI POŽREŠNI KAPITALISTIČNI PRASEC BO KLAVRNO KONČAL.

MATEJ (nepreverjen)

ME VESELI. KAR TAKO NAPREJ PROTI JEDERSKI KATASTROFI. KRETENI AMERIŠKI IN EVROPSKI! ČE MISLITE, DA BOSTE RUSIJO PREMAGALI, SE KREPKO MOTITE! OČITNO JE BILO ZADNJE TEDNE NEKAJ GNILEGA V RUSKI VOJSKI, AMPAK SO SEDAJ TO GNILOBO ODPRAVILI. IN CELOTNA ZADEVA SE NE BO DOBRO KONČALA. NAJBOLJ PA BO NAFUKALA UKRAJINA. PA TUDI MARSIKATERI POŽREŠNI KAPITALISTIČNI PRASEC BO KLAVRNO KONČAL.

Starejše novice